Ingezonden persbericht


Persbericht

Managers Only begeleidt jong talent naar Formule 1

Junior Strous, favoriet voor de nationale Formule Renault 2000-titel, staat met nog twee races te gaan met 24 punten voorsprong ruim aan kop in het kampioenschap. Met een geheel nieuw door Managers Only B.V. gesponsord raceteam, zal hij de titel veilig kunnen stellen door op zaterdag 16 oktober de finish te halen. Junior Strous zal aanstaand weekend in Zandvoort aan de start verschijnen met het Managers Only Racing Team in een compleet 'gerestylde' auto.

Managers Only is een multimedia marketing communicatie concept dat symbool staat voor regionale netwerkevenementen voor directeuren/eigenaren en beslissingsbevoegde managers die in de top van het Business to Business middensegment actief zijn. Managers Only kent verschillende bedrijfsactiviteiten op het gebied van netwerken, sport, cultuur, en reizen. Ook kennen zij een zogenaamd Social Return Program.

In het kader van Sports & Business wil Managers Only jong talent een kans bieden om zich te bewijzen in de sportwereld. Na een intensieve selectie van jonge coureurs uit de nationale autosport, is Junior Strous uit Wassenaar het eerste sporttalent dat door Managers Only wordt ondersteund. Junior is geselecteerd op zijn inzet, motivatie, voertuig beheersing en inzicht in de techniek. Met deze achtergrond en zijn 18 jaar is Junior een veelbelovende Nederlandse coureur. Na succesvol te zijn geweest in verschillen de kartseries begon Junior zijn carrière toen hij dertien was. Hij was toen de jongste coureur ooit die in de Formule Ford series deelnam. Behalve het Nederlands Kampioenschap Formule Renault 2000, heeft Junior Strous begin dit jaar het winter wereld kampioenschap in deze klasse in Amerika weten binnen te halen. Hiermee heeft hij bewezen op twee continenten succesvol te zijn. Daarnaast heeft Junior al verschillende baanrecords op zijn naam staan op de circuits van Assen, Zandvoort, Oscherleben en Hockenheim.

Onder het label Managers Only zal in 2005 een volledig nieuw raceteam worden opgezet waarvoor op dit moment twee nieuwe auto's worden geprepareerd. Hiermee wil Managers Only Junior de kans bieden zich volgend jaar wederom te manifesteren in de Formule Renault 2000 klasse en enkele Europese races. En het uiteindelijke doel: coureur worden in de Formule 1. Op dit moment vinden er oriënterende gesprekken plaats met diverse Formule 3/GP 2 teams in Europa, zodat Junior Strous zich in het seizoen 2005 wellicht ook in een dergelijke race klasse kan manifesteren.

De directie van Managers Only B.V. heeft er alle vertrouwen in dat Junior Strous aan zijn sportieve ambities zal voldoen en dat hij in de voetsporen van zijn vader Ton Strous Senior zal treden, die kan buigen op een zeer glansrijke autosportcarrière waarin hij diverse kampioenschappen heeft behaald.

Voor een persoonlijke kennismaking met het nieuwe Managers Only Racing Team bent u zondag vanaf 16:30 uur van harte welkom voor een hapje en een drankje in de Managers Only V.I.P hospitality (pitbox 17/18).

Voor meer informatie over Managers Only Sports & Business kunt u contact opnemen met Peter van der Waall, tel: 070-5145775 of info@managersonly.nl

---- --
Curriculum Vitae - Junior Strous

Naam: Junior Strous
Geboorte datum: 28-04-86
Woonplaats: Wassenaar
Beroep: Coureur, Student (Havo Eindexamen)
1998 Runner up Nederlands Pro-kart kampioenschap

1999 Winnaar race cursus Rensport School Zandvoort

2000 Winnaar KNAF Formule Ford racing course

2001 Formule Ford testrijder voor officieel Ford junior team, Geva Racing

2002 Officieel Ford Junior fabrieksrijder: Formule Ford BeNeLux: meervoudig winnaar. Eerste coureur ooit die het overall kampioenschap wint met een twee jaar oude auto.

Formule BMW kampioenschap: 3 races, lap record Hockenheim

Kampioen BMW Business Class Cup


1e plaats Nederlands kampioenschap driften

2003 Vice kampioen Nederlands Formule Renault 2000 kampioenschap

3e plaats Nederlands kampioenschap driften

Fran-Am Formula Renault 2000 World Winter Championship (USA)

2004 1e in het Nederlands Kampioenschap Formule Renault 2000

Winter Wereld Kampioen Formule Renault 2000 (USA)

---- --