Ingezonden persbericht


Persbericht

Voor ieder kind een eigen Jumbo...!
Aviodrome geeft héél veel Jumbo's weg... om er één te krijgen

Lelystad, 11 oktober 2004 - Tijdens de herfstvakantie, van 16 t/m 31 oktober, krijgen alle kinderen die het Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome bezoeken een gratis model van een Jumbo mee naar huis. Het Luchtvaart-Themapark op de luchthaven Lelystad wil op deze manier de aandacht vestigen op het feit dat de Aviodrome bezig is met een inzamelingsactie om de oudste nog bestaande KLM-Jumbo te bewaren en over te brengen naar de luchthaven Lelystad.

Op Schiphol-Oost, bij de voormalige Fokker-fabriek, is een ploeg Aviodrome-medewerkers druk bezig om de Boeing 747 Jumbojet 'Louis Bleriot' te demonteren en gereed te maken voor het transport over het water en over de weg. Alle staartdelen zijn inmiddels verwijderd en het demonteren van de vleugels schiet al aardig op.

7000 Jumbo's
Het Luchtvaart-Themapark Aviodrome heeft maar liefst 7000 metalen modellen van Jumbo's en andere 'wide-body'-vliegtuigen aangeschaft om aan bezoekende kinderen t/m 12 jaar cadeau te doen. Op deze wijze krijgen de kinderen en hun ouders een indruk van wat er nog voor het eind van dit jaar naar de Luchthaven Lelystad moet worden getransporteerd. Hoewel het goed gaat met de inzamelingsactie voor 'Jumbo's Touchdown', is er nog zo'n E 100.000,- nodig om de enorme Jumbojet naar Lelystad te transporteren en voor het publiek toegankelijk te maken. Iedereen die wil helpen om de Jumbo voor het nageslacht te bewaren, kan een donatie doen en ontvangt daarvoor zelf ook een bijzondere herinnering in de vorm van een 'eigen Jumbo'.

Donateurs
Alle particuliere donateurs doen (vanaf E 25,-) mee aan een fantastische prijsvraag, met als hoofdprijs een vlucht naar de Boeing-fabriek in Seattle. Donateurs krijgen (vanaf E 50,-) tevens een bijzonder bedankje: een speciaal voor de actie gemaakt bureaumodel van de Boeing 747 t.w.v. E 20,-, of (vanaf een donatie van E100,-) een grote bouwplaat van de Jumbo, die eveneens speciaal voor deze actie is ontworpen. Donateurs van E 1000,- of meer ontvangen als dank een groot massief houten bureaumodel van een KLM Jumbo-Classic, t.w.v. zo'n E 200,-. Wilt u helpen? Stort uw donatie, o.v.v. uw naam en adres, dan op rekening 30 25 63 490 t.n.v. het Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome, Lelystad. Meer informatie over de actie 'Jumbo's Touchdown' is te vinden op www.aviodrome.nl of te krijgen via 0900-aviodrome (0900- 2846376; 25 ct.p.min.).

Noot voor de pers: Op de 'verborgen' pagina www.aviodrome.nl/persfoto kunt u foto's in hoge resolutie van de Jumbo (met en zonder staart) vinden, die u kostenvrij kunt downloaden en gebruiken voor publicatie. Meer informatie kunt u krijgen via p.vdnoort@aviodrome.nl of via tel. 0320 289858.


---- --