NMBS

GEN Project Werken in de Belliardstraat

12/10/2004

Weekends van 16-17 en 23-24 oktober 2004

In het kader van de bouw van een tweede spoorwegtunnel onder de Belliardstraat naast de bestaande koker, om de spoorlijn Brussel-Ottignies op 4 sporen te brengen, zullen binnenkort de geprefabriceerde elementen onder het wegdek worden geplaatst. Eens deze prefab elementen geplaatst zijn kunnen de grondwerken uitgevoerd worden en kan de betonconstructie van de muren van de nieuwe tunnel gerealiseerd worden met het behoud van het wegverkeer op vier rijstroken.

Voor het plaatsen van de prefab elementen moet het wegverkeer op de brug gedeeltelijk onderbroken worden. Om de impact te beperken is er beslist om de werken te spreiden over twee opeenvolgende weekends, telkens van vrijdagavond 21 uur tot maandagmorgen 6 uur.


* Tijdens het weekend van 16-17 oktober worden de drie rijstroken links gesloten voor wegverkeer, en dit geleidelijk aan vanaf de kleine ring. De twee rijstroken rechts kunnen wel gebruikt worden.


* Tijdens het weekend van 23-24 oktober worden de drie rijstroken rechts gesloten voor wegverkeer en blijven de twee rijstroken links berijdbaar.

Voetgangers kunnen gebruik maken van de werfbrug aan de linkerkant en van de esplanade aan de rechterkant om de brug op een veilige manier over te steken.
Om voor de hand liggende veiligheidsredenen wordt de werfzone afgesloten en is de toegang verboden.

Voor bijkomende inlichtingen kan het publiek terecht op het groene telefoonnummer 0800/95.488 of per e-mail op infowsj@nmbs.be.