TROS


Afdeling Communicatie
Hilversum, 13-10-2004

Televisie
AAP & CO

Uitzending zaterdag 16 oktober
Nederland 2 - 17.25 uur

Tarzan in aap & co

AAP & CO is zaterdag 16 oktober voor een groot deel gewijd aan een groep mantelbavianen en hun leider Tarzan. Tarzan is een prachtige, grote baviaan met een enorme vacht en een behoorlijk grote 'achterkant'. De dames zijn dan ook erg onder de indruk van hem.

De groep is opgebouwd uit dieren die allemaal een andere achtergrond hebben en het is dan ook vrij bijzonder dat zij op een goede en stabiele manier met elkaar leven. Onlangs zijn moeder Zorilla en haar twee zoons Janal en Kamil aan de groep toegevoegd. Een jaar geleden zijn deze dieren door mensen van Stichting Aap uit Duitsland gehaald. Ook Zorilla is inmiddels door Tarzan geaccepteerd en heeft het prima naar haar zin in de groep.

Nu de groep compleet is, en er een plek op één van de eilanden is vrij gekomen, is het moment aangebroken dat de bavianen gaan verhuizen. Het is een hele organisatie om dertien bavianen alvorens te vervoeren te verdoven. Een paar weken na de verhuizing zijn de dieren enigszins gewend aan hun nieuwe verblijf en na het sein 'bavianen-proof' mogen de dieren voor het eerst naar buiten. Een spannend moment voor iedereen. Dat Tarzan en zijn maatjes dolgelukkig zijn met hun nieuwe omgeving blijkt uit de eerste koprollen en vreugdekreten!