Gemeente Dongen


Competitiedag brandweer gemeenten Dongen, Loon op Zand en Waalwijk 13-10-2004 14:26
Brandweer doet ervaring op door samen te oefenen Op zaterdag 16 oktober treden de brandweerkorpsen van de gemeenten Dongen, Loon op Zand en Waalwijk tegen elkaar in het strijdperk. Tijdens de jaarlijkse competitiedag zetten alle brandweerposten van de betreffende gemeenten een oefening uit voor hun collegas. De teams rijden een route, waarbij ze langs alle 6 de brandweerposten in het gebied komen en waar allerlei oefeningen moeten worden gedaan. Het doel van de competitiedag is het opdoen van ervaring. Dit geldt vooral voor de nieuwe brandweerleden. Zij komen in één dag met de verschillende takken van de brandweersport in aanraking. Door samen te oefenen wordt ook het teamgevoel versterkt. Bovendien leren de brandweerlieden hun collegas uit andere gemeenten kennen. Dat is prettig in het geval een inzet van de brandweer gemeentegrensoverschrijdend is.

Eer
De competitiedag wordt s avonds afgesloten met een bijeenkomst. De dag wordt dan ook geëvalueerd. Grote prijzen zijn er niet te winnen. De brandweerposten strijden om de eer. Elk jaar doen ook een aantal gastkorpsen aan de competitiedag mee. Dit jaar zijn de korpsen van de gemeenten Goirle en Moergestel uitgenodigd.

Dongen
De brandweerposten in Dongen en s Gravenmoer hebben ook een oefening uitgezet. Tussen 9.00 en 12.00 uur en 13.30 en 16.00 uur vinden de oefeningen plaats.