Ingezonden persbericht


PERSBERICHT STUDIO 100

TV Toys Museum Dieren

"De wereld van televisie- en filmspeelgoed"

Zaterdag 16 oktober 100 seconden na 14.00 uur opent Kabouter Plop uit Plopsaland (animatiefiguur) de eerste expositie van Studio 100

De herfstvakantie van 2004 staat geheel in het teken van Studio 100.

16 oktober wordt tevens het startschot gegeven van 15 maanden studio 100 in TV Toys Museum Dieren.

Samson & Gert, Wizzy & Woppy, Big & Betsy, Kabouter Plop, Piet Piraat en K3!

De geschiedenis van al deze Belgische televisiehelden wordt aanschouwelijk gemaakt aan de hand van originele rekwisieten, originele tekeningen, posters, foto's, merchandising en teksten. In de bioscoop en op meerdere monitoren worden ook verschillende films gedraaid, afleveringen van Samson en Gert en Piet Piraat. Een film van Studio 100 laat een kijkje zien achter de schermen. Kinderen van een lagere school uit Dieren hebben in België een film gemaakt over studio 100, een kijkje achter de schermen, speciaal voor de expositie in TV Toys. De tekenstudio, de balletafdeling, de kostuumateliers en de werkplaats zijn enkele locaties die gefilmd zijn. De film zal voor het eerst te zien zijn op 16 oktober 2004.

Vanaf december opent de Kijkbuis (studio 100 winkel) haar deuren in het museum. Tijdens Sinterklaas en de Kerst worden de bioscoop en het TV-Kafé helemaal omgetoverd tot een 'sprookjesachtig' decor. Centraal staan de rekwisieten van de musicals: Sneeuwwitje, Assepoester, Pinokkio, Doornroosje, Robin Hood, Drie Biggetjes en de Kleine Zeemeermin. De kleding, de programmaboekjes en de posters worden voor het eerst geëxposeerd.

In februari 2005 opent in de grote zaal een overzicht, door middel van verschillende diorama's, van de langstlopende studio 100 series. De scooter uit de K3 film 'het magische medaillon', de K3 sofa uit 'Wonderland'. Rekwisieten uit Kabouter Plop. Opname sets uit de Samson en Gert serie. Activiteiten rond K3 worden door de educatiegroep van TV Toys georganiseerd. Tevens zal de bestaande expositie van de musical worden uitgebreid met tientallen originele kostuums.

Piet Piraat staat zomer 2005 centraal in de buitenactiviteiten van TV Toys. Water, spanning, actie, avontuur. Let op www.tvtoys.nl. Het belooft een echt spektakel te worden. Kortom al je Belgische helden zijn te bewonderen in TV Toys. Het hele jaar door allerlei activiteiten, voor jong en oud. Look-a-like wedstrijden, karaoke, schminken, films, speurtochten, buitenevenementen.


---

Natuurlijk zijn alle andere televisie helden van de beeldbuis en het witte doek blijvend te zien in TV Toys Swiebertje, Pipo, alle figuren uit De Fabeltjeskrant, Paulus de Boskabouter, alle tekenfilmfiguren van Walt Disney, Thunderbirds, Dexter, Star Wars, Pokémon, De Flintstones, Pipi Langkous, De Bereboot, Floris, Batman en Robin, Tarzan, de bewoners van Sesamstraat. Ze zijn er allemaal! In mooie herkenbare televisiedecors met speelgoed, gebruiksartikelen en originele rekwisieten.

TV Toys museum Dieren Wilhelminaweg 21 6951 BM Dieren

e-mail: info@tvtoys.nl info: www.tvtoys.nl Openingstijden: vanaf 1 september tot Pasen woensdag tot en met zondag van 10.00 uur tot 17.00 uur. Alle vakanties ook maandag en dinsdags geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur. In 2005 zijn we ook de Belgische vakanties 7 dagen per week geopend. Tel 0313-490888 fax:0313-490889