DIERENPARK EMMEN

Striptekenen met Toon van Driel

Workshop striptekenen met toon van driel

Vanmiddag heeft striptekenaar Toon van Driel de leden van het kinderpanel van Dierenpark Emmen geleerd hoe je strips moet tekenen. Deze groep kinderen in de leeftijd van negen tot twaalf jaar maakte onder zijn bezielende leiding een groot aantal strips, vooral over pinguïns. De kinderen mochten teksten bedenken voor Toon's tekeningen, zelf strips tekenen en ook ideeën aandragen voor nog meer strips. Na twee uur enthousiast samenwerken lag er een flinke stapel prachtige werkstukken te wachten op de 'Stamtafel'.

STAMGASTEN OP DOEK
De workshop van Toon van Driel gaat vooraf aan de tentoonstelling 'Stamgasten op doek', die vanaf zaterdag 16 oktober aanstaande in Dierenpark Emmen te zien is. In het waterpaviljoen Wallanganda hangen 26 schilderijen van Toon van Driel, de tekenaar die bekend is geworden met de FC Knudde. Wie kent niet de kreet 'Tikkie terug, Jaap!' met het doelpunt in eigen doel als onvermijdelijk gevolg? Vijf jaar na FC Knudde maakte Toon van Driel 'De Stamgasten'. Niet voetballers of andere sporters, maar dieren kregen de hoofdrol. Kamelen, giraffen, vlinders en vele andere dieren belanden in de meest vreemde situaties en maken absurde dingen mee, die door Toon van Driel met groot gevoel voor humor zijn vastgelegd. Pinguïns spelen in De Stamgasten een prominente rol, net als in Dierenpark Emmen.

STAMTAFEL
Naast de de schilderijen staat een grote stamtafel met daarop een pinguïntafereel dat Toon van Driel ter plaatse heeft geschilderd. Ouders kunnen aan die bijzondere stamtafel plaats nemen, terwijl de kinderen zich uitleven met een grote vloerpuzzel met tijgers als onderwerp. Uiteraard een grappige tekening van Toon van Driel. De expositie 'Stamgasten op doek' is tot 8 mei volgend jaar in Dierenpark Emmen te zien.

Einde persbericht
Noot voor de pers: voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met Dierenpark Emmen, telefoonnummer: 0591 850 850. Er is een foto beschikbaar via www.perssupport.nl door te klikken op de titel van het persbericht.

13 okt 04 17:31