BOVAG

[s?pers.BOVAG organiseert autocontrole te Breda rond nieuw Yorin

BOVAG organiseert autocontrole te Breda rond nieuw Yorin tv-programma Wat Rij Jij?

14 October 2004

BOVAG organiseert op zaterdag 16 oktober van 9.00 - 17.00 uur op de parkeerplaats van de Makro op de Konijnenberg 92 te Breda een landelijke autocontrole in de vorm van een globale onderhoudscheck. Automobilisten worden uitgenodigd om hun auto op een aantal punten snel, kritisch en geheel kosteloos onder de loep te laten nemen door een deskundig BOVAG-team. De onderhoudscheck is zeker niet uitputtend maar biedt de automobilist wel een duidelijke indicatie over de huidige veiligheid van zijn of haar auto op een aantal belangrijke punten. Gedurende de hele dag worden er filmopnames gemaakt. De beelden worden gebruikt voor het nieuwe Yorin tv-programma Wat Rij Jij?. Tijdens het tv-programmaonderdeel 'Wat scoor jij?` wordt namelijk ingezoomd op de staat van de auto op de Nederlandse weg. Ook zal hierbij aandacht zijn voor het interieur van de auto. Wat ligt er in de auto en wat zegt dat over de bestuurder? Kortom, het tv-programma dat in nauwe samenwerking met BOVAG tot stand is gekomen, maakt samen met globale onderhoudscheck duidelijk hoe zorgvuldig de Nederlander met zijn of haar auto om gaat.

Onderdelen

Tijdens de globale onderhoudscheck worden autos door een deskundig BOVAG-team op verschillende onderdelen gecontroleerd. Zo kijkt men naar de staat van de ruitenwissers, banden, verlichting, interieurfilters, uitlaat en de V-snaar. Ook wordt gecontroleerd of er nog voldoende ruitensproeiervloeistof en remvloeistof aanwezig is. Verder checkt BOVAG of er een reservewiel aan boord is, de trekhaak zich niet voor de kentekenplaat bevindt en in hoeverre de APK wel of niet is verstreken. Tot slot werpt men een blik op het interieur van de auto.

`Wat Rij Jij?`
BOVAG is actief betrokken bij het Yorin tv-programma omdat de organisatie de kijker intensief wil informeren over de belangrijkste punten van aandacht bij aanschaf en onderhoud van een auto. Daarnaast komen er adviezen en handige tips rond het onderhoud van een auto en laat het programma droomwensen van mensen in vervulling gaan. Met een afwisselend programma vol actie, informatie en amusement wil BOVAG de automobilist er tevens op attent maken dat bij BOVAG aangesloten autobedrijven garant staan voor goed onderhoud aan het voertuig en dat je er terecht kunt voor een gedegen advies en uitstekende service. Het programma is van zondag 7 november tot en met zondag 2 januari 2005 wekelijks te zien op Yorin, tussen 19.30 tot 20.00 uur. De herhaling is op de zaterdag erna tussen 17.30 en 18.00 uur.

Wat Rij Jij? is opgebouwd uit drie verschillende onderdelen. In het onderdeel Wat Zoek Jij? gaat presentatrice Jet Sol, samen met een adviseur van de BOVAG, op zoek naar de auto die het beste past bij de individuele autowensen van de kandidaten. Deze hebben afzonderlijk van elkaar de autowensen omschreven en de adviseur zoekt daar de beste automatch bij. Aan het einde van het programma maken de kandidaten een keuze uit twee autos en kunnen zij vanaf dat moment met trots zeggen: Dit Rij Ik! Tijdens het onderdeel Wat Scoor Jij? worden autos op een aantal punten gecontroleerd om te kijken hoe zorgvuldig de Nederlander met zijn of haar auto om gaat. Het laatste onderdeel Wat Wens Jij laat specifieke autowensen in vervulling gaan.