TROS

Afdeling Communicatie
Hilversum, 14-10-2004

Televisie
Z@PPSPORT
Uitzending zaterdag 16 oktober
Z@ppelin (Nederland 3) - 07.56 uur

anky van grunsven in z@ppsport

Deze week is presentator Barbara Barend te gast bij honk- en softbalvereniging Blue Birds uit Delft, vanwaar ze weer een rijkgevulde Z@PPSPORT presenteert:

Teade de Jong (14) is hét surftalent van Friesland en Nederland. Deze maand hoopt hij Nederlands Kampioen race surfen te worden. In de 'Repo' volgt Barbara hem bij het surfevenement The Real Trip 2004 in het Friese Makkum.

In het '1-(t)weetje' heeft Barbara het intiemste tv-interview van Nederland met meervoudig Olympisch kampioen Anky van Grunsven. Over alles wat kinderen willen weten: 'Doe je ook boodschappen op je paard Salinero? En houd je zelf ook van wortels?'

Oranjes absolute korfbaltopper, wereldkampioen 2003 en Nederlands Kampioen 2004, Wim Scholtmeijer wordt te hulp geroepen voor Reinout Jongbloets (11): hij is al 4 jaar korfbalgek, maar het lukt hem maar niet het snelle passeerschot 'op één been' te plaatsen. 'Hellup' laat zien of het hem uiteindelijk zal lukken.

Deze week gaat het Z@pptificaat, de hoge Z@ppsportonderscheiding, naar Manege De Nieuwe Heuvel in Lunteren. Hier wordt de Voltige-groep voor meisjes voorbeeldig geleid door instructrices Sandra Jansen en Barbara Neuhuys.

In de 'Grote Club Actie' krijgt Kimberly Koudstaal van Barbara een paar innerline skates uitgereikt- want zij is de top-lotenverkoper van haar bowlingclub Bison uit Haarlem. Zij geeft haar gouden verkoop-tip prijs.

Verder in Z@PPSPORT:

* Roel Maassen (10) tijdens de Tilburgse Ten Miles-loop,
* meer dan 300 mini-honkballers tijdens het jaarlijkse grote peanutdag
* Nederlands Sumo-talent nummer 1 Lissa Sluyter (13) tijdens de interland Nederland-Duitsland.

Deze aflevering van Z@PPSPORT wordt maandag 18 oktober herhaald om 13.27 uur.