TROS

Afdeling Communicatie
Hilversum, 15-10-2004

Radio
TROS KAMERBREED
Uitzending zaterdag 16 oktober
Radio 1 - 11.00 uur

staatssecretaris henk van hoof
te gast in tros kamerbreed

Henk van Hoof, staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid is zaterdag te gast in TROS KAMERBREED. Van Hoof praat uitgebreid over de arbowetgeving en de veiligheid op het werk. Daarnaast gaat hij dieper in op het verschijnsel sociale armoede in Nederland.

Martin Favié is voorzitter van de Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter Bevordering der Pharmacie, ofwel de apothekers. Hij pleit ervoor dat patiënten niet voortdurend naar de huisartsen moeten voor een herhalingsrecept. "Laat de apotheker dat zelf maar regelen", vindt Favié. Wat betreft het medicijngebruik kan het volgens de KNMP-voorzitter ook wel wat goedkoper, als de verzekeraars hun regierol eens serieus nemen. In TROS KAMERBREED een gesprek met Favié.

Ten slotte een gesprek met Bas Vos, voorzitter van de Landelijke Huisartsen Vereniging. Aanvankelijk leek het er op dat de huisartsen buiten de door minister Hoogervorst gepropageerde no-claimregeling konden blijven. Aan het eind van het debat in de Tweede Kamer bleek dat de ziekenfondsverzekerden alsnog een extra rekening krijgen gepresenteerd na een bezoek aan de huisarts. De huisartsen zijn nu zo boos, dat zij acties gaan voorbereiden. Vos licht de boosheid toe in TROS KAMERBREED.

Presentatie: Caspar Becx en Gerrit van der Kooy

Voor meer informatie: www.troskamerbreed.nl




TROS