Gemeente Eindhoven

Persbericht: 15 oktober 2004, no. 246

Staatssecretaris Van der Laan opent Week van het Ontwerp op Catwalk

Staatssecretaris Medy van der Laan heeft de Week van het Ontwerp in Eindhoven geopend. Zij deed dat door samen met andere modellen werk te showen van jonge modeontwerpers. De staatssecretaris droeg een creatie van de Eindhovense ontwerper Daryll van Wouw. De Week van het Ontwerp start morgen, 16 oktober.

Onder het thema Design in progress, kan het publiek van 16 tot en met 26 oktober op een inspirerende manier kennis maken met de nieuwste ontwikkelingen op gebied van ontwerpen. Aan de hand van een breed aanbod van evenementen, exposities, lezingen workshops en symposia worden de verschillende facetten van het hedendaags Nederlands ontwerp belicht. Van proces tot product, van industrieel ontwerp tot toegepaste kunst. Zowel gevestigde ontwerpers als nieuwkomers gebruiken de Week van het Ontwerp om hun werk te tonen en ideeën kenbaar te maken.

Highlights zijn onder meer de Graduation Show met afstudeerwerk van Design Academy Eindhoven, Dag van het Web, Designers Present, met producten van gevestigde Nederlandse ontwerpers en de presentaties van Loods 12, Lift off, Design Sucks, Dick van Hoff en Young Designers Network. Uitgangspunt bij alle onderdelen van de Week van het Ontwerp is dat bezoekers kunnen zien hoe het traject verloopt van idee tot eindpoduct en dat er inzicht wordt gegeven in de manier waarop een eindproduct ontstaat. Het ontwerpproces speelt een belangrijke rol, evenals de ontwerper zelf.

Voor meer info: www.weekvanhetontwerp.nl

© 2004 Gemeente Eindhoven