Ingezonden persbericht


Persbericht

Tweede Flight Simulator Weekend op de Luchthaven Lelystad:

Aviodrome vol virtuele touchdowns en take-offs

Lelystad, 5 oktober 2004 - Tijdens het weekend van 16 en 17 oktober 2004 staat het Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome in het teken van de flightsimulators en flightsimmers. Dit zowel voor toeschouwers als deelnemers spectaculaire evenement zal alle geheimen laten zien van het vliegen achter een computerscherm. Alles op het gebied van vluchtsimulatie zal te zien, te leren, te beleven en te ervaren zijn.

Spectaculair
Er zullen bij het evenement vele flightsimulatorclubs aanwezig zijn die de bezoekers een speciale en soms verwonderde kijk geven op de wereld van vliegsimulatie. Interactiviteit zal de boventoon voeren tijdens dit weekend. Er zullen diverse demonstraties worden gegeven. De bezoeker krijgt de unieke kans om 'live' een vliegmissie te volgen op het grootste filmdoek (250 m²) van ons land: het grootbeeld-filmtheater van Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome.

Cockpits, techniek en simulation

Naast de flightsimulatorfans zullen er cockpitbouwers zijn om hun creaties te laten zien aan de bezoekers. Bij elk onderdeel dat de bouwers hebben gebruikt hoort een bijzonder verhaal. Wanneer kunnen deze bouwers dat beter vertellen dan tijdens dit spectaculaire Flight Simulator Event! Voor de bezoeker die altijd al had willen weten hoe een Flightsimulatorprogramma ontwikkeld wordt, zal een (technisch) team precies kunnen vertellen hoe onder andere de 'scenery' van Nederland voor de Flightsimulator is ontstaan.

Vliegen
Het Flight Simulator Weekend wordt op 16 en 17 oktober 2004 georganiseerd i.s.m. diverse organisaties en clubs die zich bezighouden met Flightsimulation in het Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome op de Luchthaven Lelystad en is voor iedereen toegankelijk. Het evenement begint zowel op zaterdag als op zondag om 10.00 en eindigt om 17.00 uur. De toegangsprijs is de normale Aviodrome-entreeprijs (dus zonder toeslag). Het Nationaal Luchtvaart-Themapark bevindt zich op de Luchthaven Lelystad aan de Pelikaanweg 50. Voor meer informatie kunnen belangstellenden terecht op www.aviodrome.nl of bij telefoonnummer 0320-aviodrome (0320- 2846376).
---

Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome, Pelikaanweg 50, 8218 PG Luchthaven Lelystad. Peter F. A.. van de Noort, tel. 0320 289858 of p.vdnoort@aviodrome.nl.


---- --