Gemeente 's-Hertogenbosch

07-10-2004

Bezoek 16 oktober de Waterkaravaan

Op de Parade en rond de Wilhelminabrug vindt u op zaterdag 16 oktober de Waterkaravaan, met een tentoonstelling op een schip, straattheater, een informatiemarkt en excursies. Bezoekers kunnen waterdiertjes bekijken of een regenton kopen. Meer dan levensgrote foto's laten zien hoe mooi het water in 's-Hertogenbosch is. Toneelgroep Pandemonium verzorgt een spectaculair straattheater over duurzaam waterbeheer. De hele middag starten er waterwandelingen van 30 minuten vanaf de Wilhelminabrug. Een maquette van de waterzuiveringsinstallatie demonstreert hoe rioolwater weer schoon wordt. Een model van de "Watermachine" laat zien hoe het water in de Groote wielen in de toekomst zal stromen. Bezoekers kunnen op de watermarkt waterbesparende producten aanschaffen.

Bij de Wilhelminabrug kunt ook u terecht op de tentoonstellingsboot. Op het schip van Stichting Reinwater is een tentoonstelling ingericht over duurzaam watergebruik in het huis en in de tuin. Er kunnen ook eenvoudige analyses worden gemaakt van de waterkwaliteit en de waterbodemkwaliteit.

De Waterkaravaan is een varende publiekscampagne om aandacht te vragen voor duurzaam omgaan met water. Aan de Waterkaravaan in 's-Hertogenbosch werken mee: Stichting Reinwater, Gemeente 's-Hertogenbosch, Brabantse Milieufederatie, Waterschappen Aa en Maas en De Dommel, Brabant Water, COS, Provincie Noord-Brabant, IVN 's-Hertogenbosch, De Groene Poort, De 12 ambachten, GEP, Centrum voor water KUN, Ecofyt, Lieventum, Ecosave en Pandemonium.

Bezoek op zaterdag 16 oktober van 11.00 tot 17.00 uur de Waterkaravaan in 's-Hertogenbosch. Plaats: rond de Wilhelminabrug (tussen station en centrum) en op de Parade.

Voor meer informatie zie www.waterkaravaan.nl