Digitale Gemeente Houten

Collecte voor nieuwe school Soedan in de week van 16 t/m 22 oktober

dinsdag 12 oktober 2004 - Bron: Peter van den Berg

In de week van 16 t/m 22 oktober zal er door de Houtense Soedanezen en verschillende vrijwilligers een collecte worden gehouden. Het doel van deze collecte is geld in te zamelen voor de bouw van een nieuwe school in Kajo Keji (Soedan).

Het School under de tree project houdt in dat er een nieuw schoolgebouw komt, inclusief voorzieningen als stoelen, tafels, lees en schrijf materialen en facilitaire voorzieningen. Door de oorlog zijn veel schoolgebouwen verwoest geraakt. Kinderen krijgen nu onderwijs onder de bomen in de open buitenlucht, vaak zonder enig begeleidend lees en/of schrijf materiaal. Dit is geen ideale situatie. De in Houten wonende Soedanezen en verschillende vrijwilligers proberen vanuit Houten mee te helpen aan de wederopbouw van hun land. Om dat te bewerkstelligen zijn ze al enkele succesvolle projecten gestart. Deze projecten worden ondersteunt door politiek Den Haag en ook door de gemeente Houten. Het nieuwste project is dus het project School under the tree in Kajo Keji.

Voor dit project is geld nodig. We zijn daarom erg blij om te melden dat de gemeente Houten toestemming heeft gegeven voor een collecte in Houten om geld in te zamelen voor dit project. In de week van 16 t/m 22 oktober zullen daarom Soedanezen en ook vrijwilligers die betrokken zijn bij de Soedanese gemeenschap de deuren langsgaan om ook uw financiële steun te vragen. We hopen dat u vrijmoedig zult geven!

Al ruim veertig jaar woedt er in Sudan een verschrikkelijke burgeroorlog. Op dit moment is de situatie in Soedan op veel plekken nog zeer bedreigend (Darfour o.a.). Op andere plekken is men echter al begonnen aan de herstelwerkzaamheden. Daar is de rust wedergekeerd en probeert de bevolking langzaam uit hun diepe dal te kruipen. Een groot deel van de Soedanese gemeenschap is vanwege de burgeroorlog het land uitgevlucht en zijn zo over de hele wereld terecht gekomen. Maar hun liefde voor het thuisland blijft. Ook in Nederland bevinden zich veel Soedanezen, o.a. in Den Haag, Utrecht, Amersfoort en ook in Houten.

Voor meer informatie over dit project u terecht bij Pastor Christopher Drale via telefoonnummer 030 634 19 70. U kunt tevens meer achtergrondinformatie vinden over dit project op onze website www.houtencom/sgm. Het e-mail adres is: sgm@houten.com

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2004 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).