Politie Flevoland

Aanhouding na aanrijding

Almere 17-10-2004 - Een 41-jarige Almeerder is vrijdagnacht aangehouden op de A6 in de buurt van Almere Stad-West. De man was betrokken bij een aanrijding met een andere wagen, waarbij er alleen sprake was van blikschade. Agenten vermoedden echter dat de bestuurder uit Almere alcohol had genuttigd. Hij weigerde echter mee te werken aan een controle. Daarom werd de man aangehouden.

Agenten kregen melding dat er op de afrit A6 een kopstaart botsing had plaatsgevonden, waarbij een 41-jarige Almeerder op zijn voorganger - een 56-jarige man ook uit Almere - was gebotst. Eenmaal ter plaatse vermoedde agenten alcoholgebruik bij de veroorzaker. De man stak - na zijn aanhouding en i afwachting van transport naar het politiebureau- ter plaatse een sigaret op. Dat is niet toegestaan, omdat dat een analyse van de adem kan beïnvloeden. De man weigerde echter de sigaret te doven. Na meerdere malen vragen en vorderen, werd de man uiteindelijk geboeid afgevoerd.

Hij werd daarna getest op het politiebureau en daar bleek een promillage uit te komen van 1,7 (ruim drie keer zoveel dan toegestaan). Zijn rijbewijs werd ingevorderd