Politie Gelderland-Midden

Arnhem, jongen aangehouden voor mishandelen winkelpersoneel
Publicatiedatum: 17-10-2004

Vrijdagmiddag is in de Weverstraat een 14-jarige jongen aangehouden door winkelpersoneel, omdat hij een medewerker van die winkel zou hebben mishandeld. Aan de mishandeling ging kennelijk een diefstal aan vooraf, door een nog onbekende vrouw. Medewerkers van de winkel wilden de vrouw aanhouden, maar werden hierbij belemmerd door de jongen. Hij zou een medewerker hebben geslagen en een medewerker naar de grond hebben gewerkt. De jongen is aangehouden en de winkeldievegge is gevlucht. De politie heeft de jongen overgebracht naar het politiebureau, waar proces-verbaal tegen hem is opgemaakt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem, 10 winkeldieven aangehouden

Publicatiedatum: 17-10-2004

De politie heeft vrijdag en zaterdag in totaal tien winkeldieven aangehouden in Arnhem. Hieronder volgt een overzicht:


-Vrijdagmiddag is een 24-jarige Westervoorter aangehouden op verdenking van diefstal uit een bouwwinkel in Arnhem-Zuid. De man zou met een mandje met daarin diverse goederen ter waarde van enkele honderden euro's de winkel zijn uitgelopen, zonder te betalen. Een winkelmedewerker zag dit en ging er vervolgens achteraan. De winkeldief wist te ontkomen, waarop de medewerker de politie belde. Die zagen korte tijd later de man -die volledig aan het signalement voldeed- staan bij een bushalte langs de Randweg. Daar is de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

-Twee vrouwen, een 48-jarige Nijmeegse en een 45-jarige Arnhemse zijn vrijdagmiddag aangehouden op verdenking van diefstal in vereniging. De vrouwen zouden in een supermarkt in winkelcentrum Presikhaaf goederen in een tas hebben gestopt om zonder te betalen de winkel te verlaten. De vrouwen zijn aangehouden en tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.
-Een 22-jarige man uit Zutphen is vrijdagmiddag op de Spijkerstraat aangehouden, nadat hij bij een juwelier in de buurt een sieraad zou hebben gestolen. De man rende met het sieraad ter waarde van enkele duizenden euro's de winkel uit en rende naar de Spijkerstraat, waar hij door de juwelier met behulp van omstanders werd vastgegrepen. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

-Aan het einde van de middag is een 40-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats in de Parkstraat aangehouden voor winkeldiefstal. Agenten zagen de man fietsen en uit zijn jas staten allerlei voorwerpen. Bij een controle gaf de man toe de goederen ter waarde van enkele tientallen euro's gestolen te hebben uit een winkel in winkelcentrum Kronenburg. De man is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau, waar hij voor nader onderzoek in verzekering is gesteld.

-Een 55-jarige Arnhemse is vrijdagmiddag aangehouden nadat zij bij een drogisterij in het centrum van Arnhem verzorgingsproducten zonder te betalen weg nam. Het diefstalalarm ging af toen de vrouw naar buiten wilde lopen. Winkelpersoneel kwam direct in actie en hield de vrouw aan. De vrouw kon 's avonds met een proces-verbaal op zak het politiebureau verlaten.

-Een 29-jarige vrouw uit Zutphen is vrijdagmiddag aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. De vrouw stond in de Vijzelstraat kleding uit een plastic tas in haar handtas te stoppen. Een beveiligingsmedewerker vertrouwde het niet en vroeg de vrouw om in haar tas te mogen kijken. De vrouw bekende vervolgens de kleding gestolen te hebben uit een warenhuis. Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt.

-Op de Johan de Wittlaan is zaterdagochtend een 20-jarige vrouw uit Huissen aangehouden, zij wordt verdacht van het stelen van snoepgoed uit een winkel aan die straat. Toen de vrouw door winkelpersoneel werd aangehouden, kwam haar 28-jarige vriend herrieschoppen. Toen de gewaarschuwde politie ter plaatse kwam, bemoeide de man zich opnieuw met de aanhouding. Hij beledigde de agenten. Ook hij is aangehouden.
-Een 50-jarige Zevenaarse is zaterdagmiddag aangehouden buiten een supermarkt in Velp. De vrouw zou uit de supermarkt enkele flessen sterke drank in haar tas hebben gedaan zonder af te rekenen. De politie heeft de vrouw overgebracht naar het bureau, waar proces-verbaal is opgemaakt.

-Zaterdagmiddag werd in de wijk Presikhaaf nog een winkeldief aangehouden. Het betrof een 45-jarige man uit Giesbeek die uit een supermarkt snoepgoed zou hebben gestolen. Op het politiebureau is proces-verbaal opgemaakt tegen de man.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---