stad Utrecht 11.45 uur

Utrecht 17-10-2004 - Nieuwsberichten districten stad Utrecht

Gewapende overval op prostituee

UTRECHT Zaterdagochtend omstreeks 05.30 uur vond een gewapende overval plaats op een prostituee aan het Zandpad. Een onbekende man trad de werkruimte binnen en bedreigde de 34-jarige vrouw met een vuurwapen. De man is er vervolgens met een geldbuit in onbekende richting vandoor gegaan. De man was gekleed in een zwarte leren jas en een donkere broek. De politie verzoekt eventuele getuigen contact op te nemen met het politiedistrict Utrecht noord via telefoonnummer 0900 8844.

Mishandeling

UTRECHT Zaterdagmiddag heeft de politie een 17-jarige jongen uit Utrecht aangehouden nadat deze een 40-jarige man uit Roosendaal met een hamer had geslagen. De mishandeling vond plaats nadat de mannen onenigheid kregen bij een stand op een beurs in de Jaarbeurs. De man uit Roosendaal liep verwondingen aan zijn gezicht en een hersenschudding op. De Utrechter is vervolgens door de politie aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het politiebureau.

Tasjesroof uit autos

UTREHT Zaterdagavond vond zowel op de Vulcanusdreef als de Blauwkapelseweg een beroving van een tas uit een auto plaats. Op de Vulcanusdreef werd omstreeks 19.50 uur de tas van een vrouw beroofd die op de passagiersstoel lag. De beroving vond plaats terwijl zij aan het inparkeren was. De onbekende dader reed op een witte scooter in de richting van de Wolgadreef weg.

Op de Blauwkapelseweg werd omstreeks 20.00 uur de ruit van een rechter voorportier ingeslagen toen de auto voor een stoplicht stond te wachten. Twee onbekende mannen op een scooter namen vervolgen een tas van de bestuurster die op de stoel weg waarna zij in onbekende richting wegreden.

De politie verzoekt getuigen van de genoemde berovingen contact op te nemen met de politie via telefoonnummer 0900 8844.

Vechtpartij

UTRECHT Zaterdagavond heeft de politie twee mannen aangehouden die zich vermoedelijk onder invloed van alcohol agressief gedroegen naar personeel en klanten in een horecagelegenheid aan de Mariastraat. De beide mannen, afkomstig uit Utrecht en 40 en 41 jaar, verzetten zich bij de aanhouding en zijn daarom geboeid meegenomen naar het politiebureau. Een omstander bemoeide zich met de aanhouding en wierp daarbij een stoel naar een agent. Deze 20-jarige man uit Utrecht is aangehouden op verdenking van poging tot zware mishandeling.

Aanrijding in beschonken toestand

UTRECHT In de nacht van zaterdag op zondag omstreeks 02.00 uur heeft de politie een 23-jarige vrouw uit Utrecht aangehouden nadat zij in beschonken toestand tegen twee autos en een gevel was gereden. Surveillerende agenten werden door omstanders op het voorval geattendeerd. Op het politiebureau blies de vrouw 750 ug/l. Zij bleek niet in het bezit van een rijbewijs te zijn, was onverzekerd en had de plaats van het ongeval verlaten. Ze is op het politiebureau ingesloten.

Blauwe avond

UTRECHT Zaterdagavond en nacht vond wederom een blauwe actie in de binnenstad van Utrecht plaats. Gedurende de actie werden 23 taxis gecontroleerd op diverse locaties waarvan zeven taxichauffeurs een proces-verbaal ontvingen voor het niet tonen van een chauffeurspas, keuringsbewijs of ingevulde rittenstaat. Zes van hen waren direct genoodzaakt hun werkzaamheden te stoppen. Tevens werden diverse alcoholcontroles gehouden. In totaal werden 222 blaastesten gehouden en in tien gevallen werd boven de toegestane hoeveelheid geblazen.

Tijdens de actie heeft de politie 24 personen aangehouden voor onder andere openstaande boetes, hinderlijk gedrag, opgeven van een valse naam, mishandeling, openlijk geweld, belediging en wildplassen.

In totaal werden 53 bekeuringen geschreven voor diverse overtredingen waaronder wildplassen, niet handenvrij mobiel bellen, negeren roodlicht, negeren gesloten verklaring, ontbreken van verlichting, hinderlijk gedrag en het niet dragen van een helm. Voor de actie werden 13 agenten en acht werkstudenten ingezet.