Politie Flevoland

Verkeersdeelnemers met teveel op

Flevoland 17-10-2004 - Politie Flevoland heeft dit weekend een aantal alcoholcontroles in de regio gehouden. Twee uitschieters vielen te noteren. In Almere bleek een 38-jarige Almeerder, ruim vijf keer teveel alcohol te hebben genuttigd dan toegestaan. In Emmeloord maakte een 39-jarige Lelystedeling het nog net iets bonter. Hij had zaterdagavond bij een controle op de Larserdreef veel te veel gedronken. De man had een promillage van 2,6.

De politie in Almere Haven heeft vrijdag aan het begin van de avond een 38-jarige Almeerder aangehouden, voor het veroorzaken van een aanrijding en het rijden onder invloed. De man bleek uiteindelijk een promillage te hebben van 2,5. Ruim vijf keer de toegestane hoeveelheid.Getuigen hadden gezien dat de Almeerder aan de Kromgouw tegen een boom was gebotst en daarna was doorgereden. Iets verderop hield de man voor zijn woning stil. Toen agenten arriveerden werd duidelijk dat de automobilist uit Almere teveel had gedronken.

Bovendien bleek dat hij voor zijn huis ook tegen een boom gebotst was. Na de ademanalyse werd duidelijk dat de man een promillage had van 2,5. Dat betekende invordering van het rijbewijs. Dat gold ook voor de man uit Lelystad.