Eemland noord 12.00 uur

Utrecht 17-10-2004 - Nieuwsberichten district Eemland noord

Lastige taxipassagier: twee aanhoudingen

SOESTERBERG De aanhouding van een lastige taxipassagier zaterdagavond op de Rademakerstraat was aanleiding voor een tweede aanhouding omdat omstanders de aanhouding van de passagier wilden belemmeren.

Omstreeks 20.30 uur kreeg de politie de melding dat een taxipassagier zich lastig gedroeg en niet wilde betalen. De passagier, een 36-jarige man uit Soesterberg, gedroeg zich zeer recalcitrant en verkeerde onder invloed van alcohol. Toen hij was aangehouden bemoeide een groep omstanders zich ermee door te proberen de aangehouden passagier te bevrijden. Na een kort handgemeen wist de politie de zaak te sussen maar een van de omstanders bleef schelden en dreigen. Hierop werd ook hij, een 30-jarige inwoner van Soesterberg, aangehouden en samen met de taxipassagier overgebracht naar het politiebureau.

Alcohol

SOEST Omdat zijn rijgedrag alcoholgebruik vermoedde, hield de politie zondagmorgen omstreeks 01.00 uur op de Van Weedestraat een automobilist aan. Na ademanalyse bleek de man, een 34-jarige inwoner van Soest, 505ug/l te blazen. Een rijverbod en een proces verbaal waren het gevolg.