Politie Groningen

Persberichten zondag 17 oktober 2004

provincie Groningen, 17-10-2004 -

Groningen: snorfietser gewond na verkeersongeval
Een 63-jarige man uit Groningen is zaterdagmiddag op de Zaagmuldersweg gewond geraakt bij een verkeersongeval. De Stadjer reed op zijn snorfiets en hield niet voldoende rechts. Op dat moment werd hij ingehaald door een 49-jarige man uit Groningen, die in een bus reed. De snorfietser raakte hierbij de achterkant van de bus en kwam ten val. Hij moest met letsel aan zijn gezicht naar het ziekenhuis worden gebracht. De politie heeft van het ongeval een analyse gemaakt, waaruit bleek dat de snorfietser te veel links had gereden. De politie heeft van de aanrijding een rapportage gemaakt.

Groningen: vervelende vrouw moet straf uitzitten
De politie heeft zaterdagmiddag een 22-jarige vrouw uit Winschoten ingesloten. De vrouw had zich in de winkelruimte van de VVV aan de Grote Markt vervelend gedragen door klanten lastig te vallen. De 22-jarige werd in de buurt van de Grote Markt aangetroffen. Bij navraag bleek dat zij nog ruim 1100 euro aan geldboetes moest betalen. Hier kon de vrouw niet aan voldoen en werd zij ingesloten.

Groningen: baldadige jongens aangehouden
Op de Zonnelaan heeft de politie zaterdagavond drie jongens van 13, 14 en 14 jaar, uit Groningen aangehouden voor baldadigheid. Het drietal had een lint gespannen over het fietspad met de bedoeling fietsers te laten schrikken of om te kijken hoe deze fietsers zouden vallen. Het baldadige trio werd meegenomen naar het politiebureau. Zij werden gehoord en werden daarna overgedragen aan hun ouders. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: Stadjer voor vernieling aangehouden
De politie heeft zaterdagnacht in de Gelkingestraat een 18-jarige jongen uit Groningen aangehouden voor vernieling. De Stadjer had zich in een café vervelend gedragen, waarna hij door een personeelslid uit het café werd gezet. Uit kwaadheid sloeg hij een ruit van de toegangsdeur in. De verdachte verwondde zijn hand bij het inslaan van de ruit. Hij moest zijn hand in het ziekenhuis laten hechten. Na behandeling in het ziekenhuis werd de 18-jarige op het politiebureau gehoord. Na verhoor mocht hij het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: man door het lint
De politie heeft zaterdagnacht een 39-jarige man uit Groningen aangehouden voor baldadigheid. De politie werd door getuigen gewaarschuwd dat een man op de Grote Markt door het lint ging. Politieagenten zagen de Stadjer in de Oude Ebbingestraat fietsen uit de stalling trekken en op straat gooien. Ook trapte hij met kracht tegen de fietsen die in de rekken stonden. De man was volgens eigen zeggen kwaad geworden, omdat zijn eigen fiets was gestolen. Ook tegen de agenten bleef de 39-jarige dwars en wilde hij zijn personalia niet opgeven. Op het politiebureau wilde hij dit wel. De Stadjer kreeg een bekeuring van 50 euro voor de baldadigheden die hij had gepleegd. Na verhoor mocht hij het politiebureau verlaten.

Veendam/Boerakker/Stadskanaal: snelheidscontroles
De politie heeft op diverse locaties in de provincie Groningen snelheidscontroles gehouden.
Provincialeweg N963 in Veendam: zaterdagochtend, 180 geregistreerde voertuigen, 15 overtredingen, hoogst gemeten snelheid: 107 km/uur, snelheidslimiet: 60 km/uur.
Provincialeweg N388 (Bakkerom) in Boerakker: zaterdagmiddag, 342 geregistreerde voertuigen, 32 overtredingen, hoogst gemeten snelheid: 107 km/uur, snelheidslimiet: 80 km/uur.
Veenstraat in Stadskanaal: zaterdagmiddag, 75 geregistreerde voertuigen, 6 overtredingen, hoogst gemeten snelheid: 83 km/uur, snelheidslimiet: 50 km/uur.

Delfzijl: man rijdt drie keer onder invloed in vier uur De politie heeft zaterdag een 51-jarige man uit Godlinze binnen vier uur tijd drie keer aangehouden voor rijden onder invloed. De automobilist werd de eerste maal om 17.45 uur betrapt op het Burgemeester Buiskoolplein. Op het politiebureau bleek dat de man 1,75 promille alcohol in zijn bloed had. De politie vorderde zijn rijbewijs in. Na verhoor mocht hij het politiebureau verlaten. Anderhalf uur later werd de verdachte op de Rijksweg in zijn auto gecontroleerd. Dit maal had de Godlinzer ruim 1,5 promille alcohol zijn bloed. Bij zijn tweede aanhouding beledigde de man de agenten in woorden. De 51-jarige bleek hardleers en werd 2,5 uur later op de Koningin Julianalaan nogmaals op rijden onder invloed betrapt. De derde keer bleek hij 1,9 promille alcohol in zijn bloed hebben. De verdachte zijn auto werd vervolgens in beslag genomen. Hij mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Leek: alcomobilist verlaat plaats ongeval
De politie heeft zaterdagnacht een 21-jarige man uit Tolbert aangehouden voor het verlaten van de plaats van een ongeval en rijden onder invloed. De Tolberter had zich met zijn auto klemgereden op de rotonde Auwemalaan/Lindensteinlaan, waardoor zowel de auto als de rotonde beschadigd raakten. De 21-jarige verliet vervolgens de plaats van het ongeval zonder zijn identiteit kenbaar te maken. Hij werd korte tijd later in zijn woning aangehouden. De Tolberter bleek ook alcohol te hebben gedronken. De ademanalyse wees uit dat hij te veel had gedronken: ruim 1,5 promille. De politie vorderde zijn rijbewijs in. De verdachte mocht na verhoor het politiebureau verlaten. Zijn auto werd door een sleepdienst afgesleept. De politie maakt proces-verbaal op.

Delfzijl: man aangehouden na mishandeling
Op de Oude Schans heeft de politie zaterdagnacht een 19-jarige man uit Delfzijl aangehouden voor mishandeling. De verdachte had een 20-jarige plaatsgenoot in het gezicht geslagen. Hij werd op aanwijzing van het slachtoffer en getuigen ingerekend. De man werd op het politiebureau gehoord en mocht daarna het politiebureau verlaten. De 20-jarige raakte door de klap in het gezicht gewond aan zijn gezicht. De politie maakt proces-verbaal op.

Zevenhuizen: jonge snelheidsovertreder moet rijbewijs inleveren De politie heeft zaterdagnacht op de Haspel Boven een 18-jarige jongen uit Veenhuizen bekeurd na het begaan van een forse
snelheidsovertreding. Politieagenten zagen de jongen wild optrekkend wegrijden bij een discotheek. De agenten besloten de jonge automobilist te controleren. De verdachte reed op stukken waar een snelheidslimiet van 60 en 80 km/uur geldt maar liefst 150 km/uur. De Drent kon in Haulerwijk worden staandegehouden. Hij was nog maar twee maanden in het bezit van zijn rijbewijs. De politie vorderde zijn rijbewijs in. De politie maakt tevens proces-verbaal op.

Wildervank: forse hennepkwekerij in schuur opgerold
De politie heeft zaterdagmiddag in een schuur bij een boerderij aan de Wildervanksterdallen een grote hennepkwekerij ontmanteld. In de schuur trof de politie een plantage aan met ruim 1100 hennepplanten. Alle planten en toebehoren werden in beslag genomen en vernietigd. Ook nam de politie diverse gereedschappen en een aggregaat in beslag. Het energiebedrijf constateerde dat er illegaal stroom was afgetapt. Tijdens het oprollen van de hennepkwekerij werd geen verdachte aangetroffen. De politie onderzoekt wie de eigenaar van de hennepkwekerij is. De politie maakt proces-verbaal op.

Vlagtwedde: gordelcontrole
De politie heeft zaterdagmiddag op de kruising Dr. P. Rinsemastraat en de Wilhelminastraat een gordelcontrole gehouden. In totaal werden 350 voertuigen gecontroleerd, waarvan 22 bestuurders de gordel niet droegen. Ook deelde de politie twaalf bekeuringen uit voor andere strafbare feiten. Bestuurders kregen onder meer bekeuringen voor een ondeugdelijke hulpkoppeling van de aanhangwagen, geen rijbewijs kunnen tonen en het ontbreken van de kentekenplaat op een aanhangwagen.

Veendam: man na vernieling, bedreiging en belediging aangehouden Op de kruising Finse Golf en de Grote Belt heeft de politie zaterdagavond een 20-jarige man uit Veendam aangehouden voor vernieling, bedreiging en belediging. De Veendammer had om onbekende reden een personenauto op de Finse Golf vernield. Ook had hij een 52-jarige vrouw uit Veendam met een ketting geslagen en bedreigd. Een 50-jarige vrouw uit Den Haag, die bij de Veendamse op bezoek was, werd met de ketting bedreigd en met scheldwoorden beledigd. De verdachte kon even later worden ingerekend en ingesloten. Alle slachtoffers hebben inmiddels aangifte gedaan. De Veendammer zal vandaag worden gehoord. De politie maakt proces-verbaal op.

Veendam: Muntendammer na bedreiging met bijl aangehouden De politie heeft zaterdagavond op het Beneden Westerdiep een 27-jarige man uit Muntendam aangehouden voor bedreiging. De verdachte had een man met een hakbijl bedreigd, waarna de politie werd gewaarschuwd. De 27-jarige werd in een cafetaria aangetroffen en aangehouden. Bij fouillering werd een bijl en een mes aangetroffen. De Muntendammer werd ingesloten en zal vandaag worden gehoord.