Politie Twente

Persberichten Politie Twente 16 oktober 2004

Tanja Rijsman: 053-4555588

Aanrijding met letsel

Vrouw belandt met auto in tuin

Harbrinkhoek

Vrijdag 15 oktober omstreeks 13.00 uur vindt een eenzijdig ongeval plaats aan de Ootmarsumseweg in Harbrinkhoek. Een 75-jarige automobiliste uit Almelo raakt de macht over het stuur kwijt. De vrouw rijdt met haar auto de rechterberm in en schiet vervolgens tientallen meters door over het fietspad. Uiteindelijk komt ze tot stilstand in een tuinperceel. De vrouw raakt bij het ongeval gewond en is per ambulance naar het ziekenhuis in Almelo gebracht. Haar auto is afgesleept. (bps: 04-128010)

Diefstal fiets

Fietsendief aangehouden
Almelo
Vrijdagmiddag 15 oktober omstreeks 13.00 uur ziet een getuige dat een man een fiets wegneemt aan de achterzijde van het Station in Almelo. Hij meldt dit bij de politie waarna een onderzoek wordt ingesteld. De politie treft later op de middag de fiets aan. Hierop kunnen zij ook de verdachte van diefstal aanhouden. De man, een 46-jarige Almeloër is hierop meegenomen naar het bureau. Daar blijkt dat de man een recidivist is. Hij is ingesloten voor verhoor. (bps: 04-127975)

Diefstal auto

Man wil gestolen auto laten repareren

Holten

Vrijdag 15 oktober omstreeks 13.30 uur biedt een 21-jarige man uit Duitsland bij een garagebedrijf in Holten zijn auto ter reparatie aan. De garagehouder vertrouwt de zaak niet en checkt de auto. Dan blijkt dat deze als gestolen gesignaleerd staat. De garagehouder schakelt hierop de politie in. Agenten houden de man die de auto bij zich heeft aan. Hij is meegenomen naar het bureau waar nader onderzoek volgt. Het voertuig is in beslag genomen. (bps: 04-127991)

Diefstal

Winkeldief aangehouden

Hengelo

Vrijdag 15 oktober omstreeks 14.50 uur wordt in een winkel aan Het Plein in Hengelo een 28-jarige man uit Oldenzaal aangehouden wegens winkeldiefstal. De man probeert goederen mee te nemen t.w.v. E 800,- en wordt hierbij betrapt door het winkelpersoneel. De man is hierop door de politie meegenomen naar het bureau. Daar blijkt dat de man recidivist is. Hij is hierop ingesloten voor verhoor. Nader onderzoek volgt. (bps: 04-128094)

Aanrijding met letsel

Bromfietser onder invloed veroorzaakt ongeval

Nijverdal

Vrijdagavond 15 oktober omstreeks 21.29 uur vind er op de Boomcateweg in Nijverdal een aanrijding plaats tussen een personenauto en een bromfietser. De automobilist, een 19-jarige man uit Nijverdal, rijdt met z'n auto op de Boomcateweg. Vlak voor de kruising met de Tweede Kampsweg, nadert hem een 33-jarige bromfietser, eveneens uit Nijverdal. De bromfietser komt slingerend in zijn richting en vlak voordat ze elkaar passeren komt de bromfietser ten val. Hij glijdt tegen de voorzijde van de auto. De bromfiets is zwaar beschadigd en ook de auto loopt schade op. Eenmaal ter plaatse blijkt dat de bromfietser onder invloed is van alcohol. De man is hierop aangehouden en voor ademanalyse meegenomen naar het bureau. De test wijst 1,0 promille uit. Beide voertuigen zijn afgesleept. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (bps: 04-128230)

Rijden onder invloed

Bestuurder rijdt tegen container

Rijssen

Zaterdag 16 oktober omstreeks 00.45 uur ziet een agent dat een man met zijn auto achteruit tegen een zeecontainer rijdt. Als hij de man aanspreekt, blijkt deze onder invloed van alcohol. De man is hierop aangehouden en voor ademanalyse meegenomen naar het bureau. De test wijst 1,97 promille uit. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (bps: 04-128263)

Rijden onder invloed

Bestuurder komt met auto in de sloot terecht

Almelo

Zaterdag 16 oktober omstreeks 1.09 uur krijgt de politie een melding dat er aan de Bedrijvenparksingel in Almelo een auto in de sloot ligt. Te plaatse blijkt dit inderdaad het geval. De bestuurder van de auto is er echter vandoor. Op aanwijzingen van getuigen lukt het de politie om even later een 26-jarige man uit Almelo aan te houden, welke vermoedelijk de bestuurder van de auto is. De man blijkt onder invloed van alcohol. Aan het bureau is ademanalyse afgenomen. De test wijst 1,2 promille uit. Nader onderzoek volgt. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (bps: 04-128270)

Rijden onder invloed

Snorfietser onder invloed aangehouden

Hengelo

Zaterdag 16 oktober omstreeks 2.37 uur houdt de politie aan de Enschedesestraat in Hengelo ter controle een 22-jarige snorfietser staande. De man blijkt onder invloed van alcohol en wordt hierop aangehouden en voor ademanalyse meegenomen naar het bureau. De test wijst 1,7 promille uit. Proces-verbaal is opgemaakt. (bps: 04-128281)

Rijden onder invloed

Bestuurder onder invloed aangehouden

Oldenzaal

Zaterdag 16 oktober omstreeks 5.09 uur houdt de politie aan de Oliemolenstraat in Oldenzaal een 24-jarige autobilist ter controle staande. De man blijkt onder invloed van alcohol. Aan het bureau is ademanalyse afgenomen. De test wijst 0,8 promille uit. In verband met recidive wordt proces-verbaal opgemaakt. (bps: 04-128299)

Rijden onder invloed

Snorfietser onder invloed veroorzaakt ongeval

Enschede

Vrijdag 15 oktober omstreeks 18.05 uur vindt er aan de Poolmansweg in Enschede een aanrijding plaats. De aanrijding wordt veroorzaakt door een snorfietser. De bestuurder, een 46-jarige man uit Enschede blijkt onder invloed van alcohol. De man is aangehouden en voor ademanalyse meegenomen naar het bureau. De test wijst 1,9 promille uit. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (bps: 04-128182)

---- --

Persberichten Politie Twente 17 oktober 2004

Tanja Rijsman: 053-4555588

Bedreiging

Winkeleigenaar maakt ruzie met klant

Almelo

Zaterdag 16 oktober omstreeks 16.09 uur vindt er in een winkel aan de Rohofstraat in Almelo een geschil plaats tussen de eigenaar van de winkel en een klant. Beide hebben over en weer al langer een geschil lopen en dat wordt die middag in de winkel beslecht. De 25-jarige klant heeft een woordenwisseling met de 36-jarige eigenaar, wat uitloopt op een bedreiging met een slagwapen. De eigenaar van de winkel verweert zich eveneens met een wapen. Ondertussen heeft hij de politie gebeld. Beide mannen zijn hierop aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. De zaak is in onderzoek. (bps: 04-128477)

Diefstal portemonnee

Zakkenroller aangehouden
Hengelo
Zondag 17 oktober omstreeks 1.20 uur vindt in een horecagelegenheid aan het Burgemeester Jansenplein in Hengelo diefstal van een portemonnee plaats. Een 19-jarige bezoeker merkt dat iemand probeert zijn portemonnee weg te nemen. De jongeman houdt hierop de zakkenroller, een 20-jarige Hengeloër aan. Hij is door de politie meegenomen naar het bureau en ingesloten voor verhoor. (bps: 04-128621)

Drugsgebruik

Politie betrapt op heterdaad twee gebruikers

Hengelo

Zondag 17 oktober omstreeks 1.48 uur ziet de politie tijdens de surveillance twee personen die zich verdacht ophouden aan de Marktsteeg in Hengelo. De politie vermoedt dat het tweetal zich met drugszaken bezighoudt waarop beide worden aangehouden inzake de opiumwet. Uit nader onderzoek blijkt dat ze inderdaad een verdacht pakketje in hun bezit hebben. Hierop zijn de beide mannen van respectievelijk 19 en 21 jaar aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. (bps: 04-128607)

Geweld

Man bedreigt portier

Hengelo

Zondag 17 oktober omstreeks 3.16 uur wordt aan de Pastoriestraat in Hengelo een 38-jarige portier bedreigd. Een 33-jarige bezoeker die eerder die avond de toegang is geweigerd, komt terug met een stel vrienden. Een 27-jarige man gaat een woordenwisseling aan met de portier. De portier probeert dit te sussen, waarop de 33-jarige man hem pepperspray in het gezicht spuit en hem met een wapen probeert te verwonden. Dit lukt niet, waarop de groep er van door gaat. De politie kan direct na het voorval de 33-jarige en 27-jarige verdachten aanhouden. Ook houdt de politie een 18-jarige verdachte aan die vermoedelijk ook bij het voorval betroken is. Alledrie verdachten zijn afkomstig uit Hengelo. Ze zijn voor verhoor meegenomen naar het bureau. Nader onderzoek volgt. (bps: 04-128641)

Massale vechtpartij

Twee personen gewond geraakt

Almelo

Zondag 17 oktober omstreeks 3.46 uur vindt er aan de Jan Steenstraat in Almelo een massale vechtpartij plaats. Het blijkt dat er een feest werd gehouden. Aan het eind van het feest ontstaat er ruzie tussen een aantal bezoekers. Een 19-jarige man uit Schiedam trekt hierbij een mes. Hij raakt twee personen, een 34-jarige man uit Zwolle en een 24-jarige man uit Almelo. Beide zijn voor behandeling naar het Twenteborg ziekenhuis gebracht. De politie heeft de verdachte aangehouden. Er is direct een onderzoek gestart naar de precieze toedracht. Er zijn diverse getuigen gehoord en de technische recherche voert sporenonderzoek uit. (bps: 04-128647)

Mishandeling

Voetbalwedstrijd loopt uit de hand
Enschede
Zaterdagochtend 16 oktober omstreeks 12.28 uur wordt er een voetbalwedstrijd gespeeld aan de Geessinkweg in Enschede. Tijdens de wedstrijd lopen de gemoederen hoog op. De 17-jarige trainer van een van de partijen spreekt de scheidrechter aan op zijn 'fluitgedrag'. Dit loopt uit op scheldpartijen van de toeschouwers. Na afloop van de wedstrijd wordt de trainer belaagt door enkele supporters waarbij hij een klap in z'n gezicht krijgt. Een 47-jarige toeschouwer probeert dit te sussen. Wat uitloopt op een aanvaring met de scheidsrechter. Deze valt de man aan, duwt hem tegen de grond en neemt hem in een wurggreep. Een aantal supporters grijpt hierop in. Waarop de partijen uit elkaar worden gehaald. Zowel de 17-jarige trainer, als de 47-jarige bezoeker hebben bij de politie aangifte gedaan van bedreiging. De politie stelt een onderzoek in. (bps: 04-128381)

---- --