Ingezonden persbericht

Internet: www.politie.nl/limburg-zuid
E-mail: communicatie@limburg-zuid.politie.nl

1. Limburg-Zuid
2. Stafbureau Communicatie

Afkomstig van ( WHJ van Kleef
Onderwerp ( Persbericht
Datum ( zondag 17 oktober 2004

Heerlen, gevallen of aangereden fietser overleden

In de nacht van vrijdag op zaterdag werd rond middernacht op de rijbaan van Europalaan ter hoogte van de Willem Barentzsweg in Heerlen, een zwaar gewonde man liggend naast zijn fiets aangetroffen door een voorbijrijdende automobilist. Deze verleende eerste hulp en waarschuwde de hulpdiensten. Het slachtoffer, een 33-jarige inwoner van Heerlen, werd met ernstig hoofdletsel overgebracht naar het Atrium ziekenhuis in Heerlen. Daar overleed hij in de loop van de nacht aan zijn verwondingen.
Onduidelijk is, of de man gevallen is of dat hij betrokken is geweest bij een aanrijding. Een sporenonderzoek op de plaats waar de man werd aangetroffen gaf hierover geen zekerheid. Daarom is de politie naarstig op zoek naar getuigen die hier meer duidelijkheid over kunnen verschaffen. Zij kunnen contact opnemen met de politie via telefoonnummer 0900 - 8844.

Heerlen, zwaar gewonde bij aanrijding

Zondagmorgen omstreeks 02.30 uur vond op de Keulseweg (N281) in de richting van Kerkrade, ter hoogte van het viaduct bij Hoeve de Aar, een aanrijding plaats waarbij een 23-jarige inwoner van Heerlen ernstig gewond raakte. Ook hier is de toedracht niet helemaal duidelijk en zal nader onderzoek dit moeten uitwijzen. Ook worden getuigen van dit ongeval verzocht contact op te nemen met de politie via telefoonnummer 0900 - 8844. Een gedeelte van de autoweg werd enkele uren voor het doorgaande verkeer afgesloten.
Tot dusverre is bekend dat de auto waarin de man zat door nog onbekende oorzaak tegen de vangrail aan de rechterzijde van de weg is gereden, vervolgens in een slip raakte om aan de linkerzijde van de weg tot stilstand te komen. Hierbij werd de bestuurder uit de auto geslingerd en liep hij ernstig letsel op waaronder een schedelbasisfractuur en gebroken rugwervels.

---- --