Politie Drenthe

Zondag

Hoogeveen 17-10-2004

Politie neemt vuurwerk in beslag
RODEN In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft de politie ongeveer 500 kg vuurwerk in beslag genomen. Het vuurwerk lag opgeslagen in een garage aan de Esdoornstraat. Het vuurwerk dat is aangetroffen is illegaal. De politie stelt een verder onderzoek in.

De politie controleert
HOOGEVEEN Een 15-jarige jongen uit Hoogeveen werd zaterdagmiddag aangehouden omdat hij zonder helm op zijn brommer reed over de Mr Harm Smeengelaan. Bij de controle bleek ook dat de jongen geen verzekeringsplaatsje had bij de brommer en niet beschikte over een bromfietscertificaat. De politie stelt onderzoek in. (bps 04-190900)

HOLSLOOT- De politie heeft een 35-jarige inwoner van Klazienaveen aangehouden. De man reed zaterdagavond met hoge snelheid over de A37. Na correctie werd een overschrijding van 52 km geconstateerd. Op de A37 mag 120 km/u gereden worden. De man raakt zijn rijbewijs kwijt, een proces-verbaal wordt opgemaakt. (bps 04-191023)

Dief gepakt
EMMEN Een 23-jarige man uit Emmen is zaterdagavond op heterdaad betrapt bij het stelen van gereedschap. De man wilde de gereedschappen weghalen uit een schuur aan de Laan van de Marel. Dit werd opgemerkt door de 30 jarige bewoner. De dief werd overgedragen aan de politie. (bps 04-190987)

Ook werd in de vroege uren van de zondag werd een ruit ingegooid bij een winkelbedrijf aan de Weerdingerstraat. De politie kon een 28-jarige verdachte uit Emmen aanhouden. De politie stelt verder onderzoek in. (bps 04-191052)

Gereedschap ontvreemd
NOORDSCHESCHUT Wat de 23-jarige man uit Emmen zaterdag niet lukte is een andere dief zaterdagavond wel gelukt. Uit een schuur aan de Kromme Wijk werden verschillende gereedschappen, zoals een slijptol, aggregaat weggenomen. De schade wordt door de 48-jarige eigenaar geschat op zon 2000,-.(bps 04-190990)

Scootmobiel valt in liftschacht
EMMEN Een man (leeftijd onbekend) is met zijn scootmobiel een liftschacht in gereden. Zaterdag tegen twaalf uur werd de hulp van de politie na dit ongeval in geroepen. De man stond voor gesloten liftdeuren en wilde naar de knop van de lift reiken. Hij kon hier niet goed bij en heeft hij vermoedelijk (full speed) een stukje vooruitgereden. De liftdeuren zijn geforceerd en de man is met voertuig en al de liftschacht in gevallen. Het gaat om een val van zon 3,5 tot 4 meter. De man is overgebracht naar het Scheperziekenhuis en moet een nacht ter observatie blijven. Het liftinstituut stelt een onderzoek in, ook de arbeidsinspectie werd geïnformeerd. (bps 04-190892)

Met drank op achter het stuur
DRENTHE- De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag tijdens een controle in en om Zuidlaren 375 blaastests afgenomen. Aan de Schipborgerweg werd een 50-jarige inwoner van deze plaats aangehouden. Met een testresultaat van 230 µg/l (0,5 promille) zat de man op het randje. Hij werd thuis gebracht door de politie.(bps- 04-191031)

In Emmen vloog zaterdagavond laat op de Emmerhoutstraat een auto uit de bocht. De 38-jarige bestuurder uit Exloo en zijn 36-jarige passagiere uit Emmen verlieten het voertuig en wachtten de komst van de politie niet af. De politie heeft beiden aangetroffen. In het kader van botsen is blazen werd een blaasproef afgenomen. Het resultaat van de bestuurder kwam uit op 890 µg/l (2 promille). De man kreeg een rijverbod van elf uur en een ontzegging van zijn rijbevoegdheid opgelegd. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (bps 04-191035)

Over het hoofd gezien
BORGER Zaterdagmiddag ontstond een aanrijding op de kruising N374 en de Rolderstraat. Een 60-jarige automobilist uit Borger stond voorgesorteerd op de N374 om af te slaan naar het woonplan Daalkampen. Tijdens het afslaan zag hij over het hoofd dat een 46-jarige vrouw uit Groningen uit de richting van Schoonloo naderde. Een botsing was het resultaat. De man ging voor controle naar het ziekenhuis. Beide voertuigen waren total loss. (bps 04-190887)

Spelende jongen geschept
MEPPEL Tijdens het spelen werd zaterdagmiddag tegen vier uur een acht jarige jongen uit Meppel geschept door een auto. De jongen speelde met vriendjes op de Steenwijkerstraatweg en stak plotseling de weg over. Een 47-jarige automobilist uit Polen kon, ondanks remmen, een aanrijding niet voor komen. De jongen vloog over de motorkap en viel op het wegdek. Per ambulance is de jongen met letsel in het gezicht naar het Diaconessenziekenhuis in Meppel gebracht. (bps 04- 90936)

Assistentie na auto tegen huis
NIJENSLEEK- De ambulance personeel en de politie hebben in de nacht van zaterdag op zondag hulpverleend na een eenzijdig ongeval. Een 18-jarige man uit Vledderveen reed over de Hoofdweg uit de richting van Eesveen. De jongeman had de auto niet onder controle en botste tegen een boom, darna stuiterde het voertuig verder en kwam tegen de gevel van een woning tot stilstand. De 26-jarige bewoner uit Nijensleek haalde de sleutel uit het voertuig om de 18-jarige te beletten verder te rijden. Uit de blaasproef bleek dat de jonge automobilist niet had gedronken, hij is overgebracht naar het Diaconessen ziekenhuis om een bloedproef af te nemen. Ook werd hij ter observatie opgenomen. Het rijbewijs werd ingevorderd. (bps 04-191087)

Auto in de sloot
MEPPEL De politie kreeg zaterdagavond tegen zes uur melding van een auto die in de sloot lag. Een 31-jarige man uit Hengelo (OV) reed over de A32 van Steenwijk naar Meppel. Hij kwam in de berm terecht en verloor de macht over het stuur. De auto draaide één keer rond, kwam in de andere berm terecht en daarna in de sloot. De man was zelf uit het voertuig gekomen. Ambulance personeel heeft hem nagekeken. (bps 04-190-977)

Dana Kragten-Everts verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe. Tel. 0592-361260 of 06-52 55 4218. Bert Peters Tel. 0592-361294 of 06-53 23 8059 zal de voorlichting vanaf maandag 08.00 uur overnemen.