Politie Zuid-Holland-Zuid

17/10 Weekend Alblasserwaard/Vijfheerenlanden

17-10-2004 - Nieuwsberichten district II

INBRAAK BIJ SUPERMARKT
GOUDRIAAN Inbrekers hebben allerlei spullen gestolen uit een supermarkt. Men ontdekte de diefstal op vrijdag 15 oktober 2004. De verdachten kwamen binnen nadat ze gaten maakten in een deur. De exacte buit is nog niet bekend maar het gaat in ieder geval om onder andere batterijen, sigaretten, cosmetica en sokken. De getroffen supermarkt ligt aan de Zuidzijde in Goudriaan.

DRUGS
PAPENDRECHT In de Anton Mauvestraat in Papendrecht hebben agenten een 32-jarige man uit Papendrecht aangehouden. Politiemensen gingen op vrijdag 15 oktober 2004 naar een melding dat iemand onwel in zijn auto zat. De man was niet onwel maar onder invloed van verdovende middelen. Hij had drie wikkels heroïne bij zich.

AANHOUDING AUTOINBRAKEN
GORINCHEM Een 18-jarige jongeman uit Gorinchem is op zaterdag 16 oktober in zijn woning aan de Bagijnenwalstraat aangehouden op verdenking van het plegen van auto-inbraken tussen 8 en 10 oktober in Gorinchem. Tevens is een 15-jarige jongen uit dezelfde plaats aangehouden op verdenking van dezelfde feiten. Beiden zijn in verzekering gesteld. Hiervoor werden eerder vier jonge mannen met een leeftijd van 16 tot 20 jaar uit Gorinchem en Sleeuwijk aangehouden.

DOORGEREDEN
SLIEDRECHT Een 27-jarige Tilburgenaar is vrijdagmiddag rond 13.00 uur te Sliedrecht gewond geraakt doordat een rode Mercedes 190 over zijn voet heenreed. De man liep de parkeerplaats op na het eten van een broodje in een bakkerij aan de Brouwerstraat, toen een onbekende man met zijn auto op de parkeerplaats achteruitreed en met zijn linkerachterwiel over de voet van de Tilburgenaar reed. Na een kort gesprek ging de verdachte er echter vol gas vandoor in de richting van Sliedrecht Centrum. Ondanks de stalen neus van zijn werkmansschoen, was deze volledig gescheurd. De man is naar de huisarts gegaan voor onderzoek. De politie heeft het gebeuren in onderzoek.

CONTROLE GEDRAGSREGELS VERKEER
GORINCHEM De politie heeft vrijdagmiddag 15 oktober te Gorinchem een controle op de gedragsregels in het verkeer gehouden. Op de locaties Parallelweg, Schelluinsestraat en Banneweg werd gecontroleerd. Er werden 3 bonnen uitgeschreven voor verkeerd parkeren, twee voor het aan de verkeerde kant nemen van de rotonde en eenmaal voor het overschrijden van de doorgetrokken streep aan de Banneweg. Op de Schelluinse weg werden drie bekeuringen uitgereikt aan bestuurders die geen correcte kentekenplaten hadden en de belasting niet hadden betaald.

GEEN HELM, WEL ALCOHOL
SLIEDRECHT In de nacht van 15 op 16 oktober zagen surveillerende agenten op de Stationsweg te Sliedrecht een bromfietser die al slingerend, zonder helm, zonder licht over de hele breedte van de rijbaan zwierde. Toen zij hem het stopteken hadden gegeven, bleek uit de bloeddoorlopen ogen, de dubbele tong en zijn onvaste tred wat hij wel op had: teveel alcohol. Hierop werd hij aangehouden. Daarbij gaf hij een valse naam op, wat door een agent op het bureau ontdekt werd. Aangezien de 23-jarige Sliedrechter bronchitis-patient is, lukte het blazen niet. De alcohollucht loog echter niet. Ter ontnuchtering is hij vervolgens ingesloten.
SLIEDRECHT Zondagochtend reed een 21-jarige Sliedrechter snel achteruit bij het zien van politieagenten op de Nachtegaallaan te Sliedrecht. Het ging zo hard dat de verdachte de auto niet meer in de hand had en tegen een boom botste. Daarbij ontstond grote schade aan de auto. Bij het blazen bleek dat de jongeman zodanig onder invloed was dat hij een rijverbod van 6 uur kreeg en zijn rijbewijs kon inleveren.
GORINCHEM De polite heeft op 16 oktober in de vroege ochtend te Gorinchem alcoholcontroles gehouden op de Banneweg, de Nieuwe Wolpherensedijk en de A27 bij Avelingen. Van de 750 gecontroleerde autos bleken 10 bestuurders te diep in het glaasje gekeken te hebben. Zij kregen een procesverbaal en rijverboden van enkele uren opgelegd.

VERNIELING
LEERDAM Een 15-jarige meisje uit Leerdam werd op heterdaad betrapt door de 42-jarige Leerdamse eigenaar van de auto waarvan zij op zaterdagavond de ruitewisser had kapotgetrokken aan de Oud Schaik te Leerdam. Zij was in het gezelschap van enkele vrienden op de motorkap gaan zitten. De eigenaar droeg het meisje over aan de politie. Zij wordt doorverwezen naar Bureau Halt.

DIEFSTAL VERKEERSBORDEN
GORINCHEM Tijdens surveillance draaiden agenten de Lingebrug te Gorinchem op. Daar zagen zij een 30-jarige Gorinchemer en een 18-jarig Tilburgs meisje vanaf een bouwterrein op de vlucht slaan. Daarbij gooiden zij verkeersborden weg en lieten zij hun bromfiets liggen. De agenten wisten hen echter aan te houden. Zij hebben vermoedelijk nog meer verkeersborden in de stad weggenomen.

FEEST
MOLENAARSGRAAF / BRANDWIJK Na een feest in een café aan de Gijbelandsedijk te Brandwijk werd het zaterdagnacht 16/17 oktober onrustig op straat omdat een groep van meer dan 50 jongeren vuurwerk afstak en leuzen riep. Agenten die de zaak in de gaten hielden, zagen enkele jongeren richting Molenaarsgraaf lopen. Aan de Dorpsstraat zagen zij dat een 18-jarige jongeman uit Molenaarsgraaf aan een regenpijp trok en tegen lantaarnpalen schopte. Toen zij hem daarop aanspraken weigerde hij zich te identificeren. Bij fouillering werd toch een ID-bewijs gevonden, waarop de jongen beledigende taal begon uit te slaan. Daarop werd hij aangehouden en in de boeien geslagen omdat hij zich verzette. Een 19-jarige plaatsgenoot meende zich er bij herhaling fysiek en verbaal mee te moeten bemoeien. Hij werd aangehouden voor niet voldoen aan bevel of vordering om zich te verwijderen. Omdat hij zich verzette, moest dwang worden toegepast. Deze jongeman werd eveneens in de boeien geslagen, waarbij hij een lichte verwonding aan de neus opliep. Hiervoor is hij later bij de huisarts behandeld. Toen zich nog meer jongeren met de aanhoudingen wilden gaan bemoeien, is assistentie gevraagd. Uiteindelijk zijn ook een 16-jarige Streefkerker en een 18-jarige jongen uit Venlo aangehouden, omdat zij weigerden zich te verwijderen. Wegens verzet bij de aanhouding zag een agent zich genoodzaakt de laatste een klap op zijn been met de wapenstok te geven.

DIEFSTAL WIELDOPPEN
MEERKERK Op de vroege zondagochtend van 17 oktober bezochten surveillerende agenten een pand aan de Lindenstraat te Meerkerk. De portier meldde dat er twee jongens in de bosjes zaten. Daar was echter niemand te vinden. Even later zagen zij twee jongens fietsen met wieldoppen. Zij gingen er gauw vandoor. Een van hen vluchtte via de achtertuin een woning in aan de Zouwendijk, waar hij werd aangehouden. De wieldoppen werden teruggevonden in een tuin aan de Hazelaarsingel. Zij bleken van de politie-auto te zijn. De aangehouden jongen is 19 jaar en afkomstig uit Meerkerk.

VERNIELING
SLIEDRECHT In de vroege ochtend van zondag 17 oktober signaleerden agenten in burger aan de Rembrandtlaan te Sliedrecht enkele jongeren die met trottoirtegels aan het gooien waren en een houten afdichting vernielden. Twee Sliedrechtenaren van 21 en 22 jaar werden aangehouden voor vernieling alsmede een 22-jarige Alblasserdammer. HEI EN BOEICOOP Buurtbewoners in de Kerkstraat te Hei- en Boeicoop schrokken wakker van herrie op de vroege zondagochtend van 17 oktober. Er bleken vijf garageboxen te zijn opengetrapt. Een van de buurtbewoners waarschuwde de politie omdat hij twee mannen had zien weglopen en in een auto had zien wegrijden. Het kenteken had hij genoteerd. Dat bleek even later overeen te komen met het kenteken dat de aanrijdende agenten hadden genoteerd van een tegemoetkomende auto. Deze vooruitziende blik gevoegd bij de gegevens van de buurtbewoner leidde naar een 25-jarige inwoner van Langerak die aangehouden werd voor de vernielingen, in een woning aan de Anne van Noorlestraat te Hei-en Boeicoop. De politie is nog op zoek naar een tweede verdachte.

OPENBARE ORDECONTROLE
GORINCHEM Bij een controle op de openbare orde in Gorinchem zijn in de nacht van 16 op 17 oktober 8 bekeuringen uitgereikt aan bestuurders waarvan de verlichting niet in orde was. Een van hen reed met zijn auto in het voetgangersgebied. Bij schermutselingen aan de Grote Markt kwamen agenten ter plekke, de situatie was gelukkig snel weer rustig en er waren geen gewonden.