Politie Zuid-Holland-Zuid

`17/10 weekend Dordrecht en Zwijndrechtse waard

17-10-2004 - Nieuwsberichten District I

INBRAAK: EEN AANHOUDING
DORDRECHT De politie heeft een aangehouden verdachte vrijgelaten. Zijn aanhouding gebeurde op vrijdag 15 oktober 2004 omstreeks 00.50 uur vlak na een inbraak bij een winkel op de Vriesestraat in Dordrecht. In het verhoor vertelde de 24-jarige man uit Dordrecht dat hij niets met de inbraak te maken had. Die verklaring bleek aannemelijk voor de politie. Wel had hij twee verdachten bij de winkel gezien.

WAPEN
DORDRECHT Politiemensen hebben in een woning een wapen gevonden. Ze hielden hiervoor op vrijdag 15 oktober 2004 twee bewoners, een man van 45 en een vrouw van 42 jaar, aan. Verder namen zij nog drie andere personen mee naar het bureau. Twee (vrouwen van 25 en 26 jaar) van deze drie keerden na verlof niet terug in de gevangenis en voor de derde (een man van 21 jaar) stond nog een geldbedrag open. De woning ligt in de J.J.A. Goeverneurstraat in Dordrecht.

BEDREIGING
DORDRECHT Een 37-jarige man uit Dordrecht is op vrijdag 15 oktober 2004 aangehouden voor bedreiging. Hij zocht zijn 45-jarige oude vriendin op die werkte in het ziekenhuis aan de Albert Schweitzerplaats in Dordrecht. De vrouw voelde zich bedreigd en waarschuwde de politie. Agenten namen de 37-jarige mee naar het bureau.

DRONKEN
DORDRECHT Agenten hebben op de Visstraat in Dordrecht een lastige en dronken man aangehouden. Dat gebeurde op vrijdag 15 oktober 2004. De 46-jarige man uit Sliedrecht liep daar en sprak mensen op vervelende wijze aan. Nadat hij een willekeurige vrouw omhelsde hielden agenten hem aan.

WASDROGER
DORDRECHT Een wasdroger heeft op vrijdagmiddag 15 oktober 2004 in brand gestaan. De vermoedelijke oorzaak is kortsluiting. De droger stond in de badkamer van een appartement aan de Kolfstraat in Dordrecht. De brand was op zich snel uit maar toch liep het pand rookschade op. De ambulance bracht de bewoonster voor verder onderzoek naar een ziekenhuis. Zij kreeg in ieder geval veel rook binnen.

BEDREIGING (vervolgbericht 12 oktober 2004)
HENDRIK-IDO-AMBACHT In het onderzoek naar een bedreiging heeft de politie een 22-jarige man uit Tilburg aangehouden. De verdachte meldde zichzelf bij de politie in zijn woonplaats. Een 21-jarige man uit Zwijndrecht meldde de bedreiging die gebeurde op maandagavond 11 oktober 2004 bij het benzinestation op de parkeerplaats Sandelingen Oost langs de rijksweg A16. De verdachte dreigde met een mes en sloeg later met een knuppel een autoruit kapot. De 22-jarige bekende de bedreiging en vernieling. Als reden gaf hij op kwaad te zijn na een woordenwisseling met het slachtoffer.

OVERLASTPLEGERS
DORDRECHT Tijdens de bike-surveillance door de binnenstad vrijdagavond 15 oktober zagen agenten dat twee mannen uit een nis bij een winkel aan de Voorstraat mensen besprongen. Zij zijn aangehouden wegens overlast van dronkenschap. Een 21-jarige Dordtenaar wilde zich steeds uitkleden en de ander, een 24-jarige plaatsgenoot, viel steeds om.

DRONKEN BROMFIETSER
DORDRECHT Een 24-jarige Zwijndrechter is vrijdagvond 15 oktober op de Laan der Verenigde Naties te Dordrecht aangehouden omdat hij over de hele breedte van de weg zwierde met zijn bromfiets. Bij controle bleek hij flink te diep in het glaasje gekeken te hebben. Hij bleek 750 ugl in zijn bloed te hebben, wat goed was voor een rijverbod van 9 uur.

WONINGINBRAAK
DORDRECHT In een woning aan het Damsterdiep te Dordrecht is tussen 14 en 15 oktober een inbraak gepleegd. Daarbij zijn verschillende fototoestellen, een discman, geld en giropassen weggenomen. De technische recherche stelt een onderzoek in.

OPENBARE ORDE
ZWIJNDRECHT Op basis van de Algemene Plaatselijke Verordening hebben een 14- en een 15-jarige jongen uit Dordrecht alsmede hun 16-jarige Alblasserdamse metgezel een bekeuring gekregen. Zij hingen in een portiek aan het Norderstedtplein te Zwijndrecht op vrijdagmiddag.

BELEDIGING
DORDRECHT Agenten die te voet surveilleerden in de Lange Breestraat, gaven een meisje op een scooter een bekeuring wegens rijden zonder helm. Een 68-jarige Dordtenaar die toevallig langsliep, begon de bekeurende agent uit te schelden. Toen de beledigende taal na een waarschuwing toch aanhield, werd de man aangehouden en mee naar het bureau genomen. Hij was danig onder invloed.

HARDDRUGS
ZWIJNDRECHT Een agent in burger ging zaterdagavond 16 oktober op het Stationsplein te Zwijndrecht posten omdat hij een tip had gekregen dat er mogelijk een drugsdeal zou plaatsvinden. Hij kon het signalement van een auto doorgeven, die door een surveillance-auto direct gevolgd werd. Op de Burg. Slobbelaan werd de auto aan de kant gezet. In de auto zaten een 27-jarige Zwijndrechter, een 21-jarige Zwijndrechtse, een 48-jarige Zwijndrechtse en een 38-jarige Dordtenaar. In de pet van de eerste verdachte zaten drie bolletjes cocaine, die de man gekocht zou hebben van de 38-jarige bestuurder van de auto. Allen werden aangehouden, de twee mannen werden in verzekering gesteld. De vrouwen werden na verhoor heengezonden.

BEDRIJFSINBRAAK
ZWIJNDRECHT Bij een inbraak in een bedrijf aan de Biesbos te Zwijndrecht is in de vroege ochtend van 17 oktober een geldbedrag buitgemaakt. De dieven kwamen binnen door de voordeur te vernielen. De politie stelt een onderzoek in.

ALCOHOL
DORDRECHT- Bij een alcoholcontrole aan de Burg. De Raadtsingel te Dordrecht zijn zondagochtend ruim 400 ademtesten afgenomen. Vijf personen werden aangehouden voor teveel alcohol in combinatie met autorijden. Zij kregen rijverboden van enkele uren tot 8 uur opgelegd en een van hen raakte zijn rijbewijs kwijt. Aan de Kilwijkstraat werd een 41-jarige Dordtenaar aangehouden die gevaarlijk in zijn auto over de weg zwaaide. Hij bleek 965 ugl in zijn bloed te hebben, waarvoor hij een rijverbod van maar liefst 12 uur kreeg. Het rijbewijs mocht hij inleveren. Bij een controle aan de N3 werden 3 bekeuringen uitgedeeld; de overige 280 automobilisten hadden zich keurig onthouden van teveel alcohol achter het stuur.