Politie Zuid-Holland-Zuid

17/10 weekend Hoeksche Waard

17-10-2004 - Nieuwsberichten District III

ANTI-VERNIELINGEN ACTIE
OUD-BEIJERLAND De politie wil een eind maken aan de vernielingen die met enige regelmaat in Oud-Beijerland gepleegd worden. Hiervoor is in het weekend een stilleactie gehouden op diverse locaties in deze plaats. Een 18-jarige jongen is in Oud-Beijerland voor vandalisme aangehouden op vrijdagavond 15 oktober. Hij gooide verkeersborden omver bij de wegwerkzaamheden aan de Graaf van Egmondstraat. Hij is na verhoor met een bekeuring naar huis gestuurd. Een wildplasser werd betrapt en kreeg ook een bekeuring. Brommerscheurende jeugd kreeg deze keer nog een waarschuwing.

VERKEERSGEDRAGSCONTROLE
OUD-BEIJERLAND De politie heeft vrijdagmiddag 15 oktober een controle op de gedragsregels voor de veiligheid in het verkeer gehouden op de N217 te Oud-Beijerland. Hierbij werden 7 bekeuringen uitgedeeld, voor het niet gebruiken van de gordel bij een kinderzitje, gevaarlijk parkeren en vier maal voor niet handsfree bellen in de auto. Een automobilist werd geklokt met 160 km/u. Hij kan een dagvaarding tegemoet zien.

BROMFIETSER GEWOND
NUMANSDORP Vrijdagmiddag reed een 30-jarige man uit Oud-Beijerland over de Rijksstraatweg in Numansdorp. Toen hij een inrit wilde inrijden, zag hij een tegemoetkomende bromfiets over het hoofd die over het fietspad reed. Bij de aanrijding die ontstond, raakte de 19-jarige bromfietser uit Numansdorp gewond aan zijn lip. Zijn brommer is total loss.

VERKEERSONGEVAL
KLAASWAAL Een 20-jarige inwoner uit Klaaswaal is ernstig gewond geraakt bij een ongeval op de Kloosterweg te Klaaswaal. Hij reed op vrijdagavond over de Kloosterweg in de richting van de Boomdijk. Hij kwam op een gedeelte dat besmeurd was met modder door landbouwactiviteiten. Door de plotselinge gladheid slipte hij en kwam in de berm terecht en is van de dijk gereden. Daarna klapte zijn auto op de voorzijde van een duiker en sloeg over de kop. Hierbij werd de man uit zijn auto geslingerd. Hij is met de ambulance naar het Dijkzigtziekenhuis vervoerd te Rotterdam. Daar bleek dat hij diverse botbreuken, een hersenschudding en beschadigde nieren heeft opgelopen. De politie heeft op de plaats van het ongeval een verkeerstechnisch onderzoek ingesteld. Het Waterschap is gewaarschuwd en heeft de Kloosterweg afgesloten. In de loop van zaterdagochtend zou de weg gereinigd worden.

VROUW VERDRONKEN
HEINENOORD Op zondagochtend 17 oktober werd de vermissing gemeld van een 59-jarige vrouw uit Heinenoord. De vrouw zou depressief zijn en het huis waar zij met haar echtgenoot woonde, diezelfde ochtend ongemerkt hebben verlaten. Enkele uren laten werd een lichaam in de haven aangetroffen door een man die zijn hond uitliet aan de Buitendijk te Heinenoord. Toen de politie ter plaatse kwam, bleek dat het signalement van de vermiste vrouw overeen kwam met de gevonden vrouw. De familie is ingelicht en onderzocht wordt nog hoe de vrouw in de haven terecht kwam. Waarschijnlijk is er geen sprake van een misdrijf.

BEROVING
PIERSHIL Een 23-jarige vrouw uit Piershil is slachtoffer geworden van beroving. Zij stond op zaterdagavond 16 oktober geld te pinnen aan de Voorstraat te Piershil, toen zij werd aangesproken door een donker gekleurde man. Onder bedreiging van een vuurwapen dwong hij haar om meer geld uit te automaat te halen, waarmee hij ervandoor ging. De politie stelt een onderzoek in.

WONINGINBRAAK
OUD-BEIJERLAND Zaterdag 16 oktober is bij twee woningen in Oud-Beijerland een inbraak gepleegd. In woningen aan de Willem Vrijlandstraat en de Wolweversweg werden onder andere sieraden ontvreemd. De politie heeft sporenonderzoek verricht.