Politie Noord- en Oost Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.
* District Noordwest-Veluwe

Nadere informatie:
Politievoorlichter Anton de Ronde
055 - 548 60 58

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE

17 oktober 2004

Onderwerp: Wijkagente grijpt in bij drugsoverlast Harderwijk

De politie in Harderwijk heeft afgelopen zaterdagvond op verzoek van de wijkagente een inval gedaan in een flatwoning in de wijk Wittenhagen. Tijdens de actie werden diverse druggebruikers aangehouden, een 26-jarige inwoner werd voor het dealen aangehouden en is inmiddels in verzekering gesteld. Naast tientallen bolletjes cocaïne werd er ook een bedrag van enkele honderden euro's aan handelsgeld in beslag genomen.

De actie werd uitgevoerd op verzoek van de wijkagente. Tijdens haar contacten in de wijk hadden diverse wijkbewoners hun beklag gedaan over het dealgedrag van de aangehouden man èn het gedrag van junks. Deze laatsten zorgden voor overlast bij hun poging om soms ook midden in de nacht aan hun dope te kopen. Geschreeuw en aanbellen bij verkeerde mensen vormden een grote ergernis. Ook het agressieve gedrag naar buurtbewoners zorgde voor de nodige onrust.

Zaterdagavond werd de geplande actie uitgevoerd, waarbij meerdere gebruikers werden aangehouden. In overleg met de Officier van Justitie gingen rond 23.00 uur agenten bij het bewuste pand naar binnen en doorzochten de woning. Hierbij werd ook een drugshond ingezet.

Bij de doorzoeking werden enkele tientallen bolletjes cocaïne, enkele losse grammen harddrugs en voor enkele honderden euro's aan handelsgeld in beslag genomen.

De van dealen verdachte Harderwijker is in verzekering gesteld en de politie sluit meer aanhoudingen niet uit.

De buurt reageerde positief en opgelucht op de gehouden politieactie.

Einde bericht.

---- --