Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave zondag 17 oktober 2004

* HENNEPKWEKERIJ VEROORZAAKT BRAND
ROTTERDAM - In de nacht van vrijdag op zaterdag ontstond in een woning aan de Hooglandstraat een kleine brand. In de woning werd door politiepersoneel een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen. De 207 planten en de voor de groei benodigde apparatuur werden in beslag genomen en vernietigd. De 37-jarige bewoner werd aangehouden. Door brandweerpersoneel werd de brand geblust waardoor de onderwoning waterschade opliep. Na onderzoek door het energiebedrijf bleek dat de stroom illegaal werd afgetapt.

* BABY'TJE OVERLEDEN
(Zie ook persbericht 16 oktober 2004)
ROTTERDAM - Zaterdagmiddag rond half vier is in het Sophia Kinderziekenhuis het 18 maanden oude jongetje overleden dat vrijdagmiddag met spoed werd opgenomen. Zijn moeder en de buren hadden de hulpdiensten gewaarschuwd nadat het ventje ademhalingsproblemen kreeg.
Zondagmiddag zal op het stoffelijke overschot sectie plaatsvinden. De politie hield vrijdagmiddag een 21-jarige inwoner uit Bleiswijk aan als verdachte van zware mishandeling van het kindje toen in het ziekenhuis bleek dat het ventje diverse verwondingen had.
* PREVENTIEF FOUILLEERACTIE IN COOL
ROTTERDAM - Door politiepersoneel van de Wijkpolitie van district Rotterdam-West met ondersteuning van de Regionale Ondersteunings Groep werd zaterdagavond en in de nacht van zaterdag op zondag in de wijk Cool een preventief-fouilleeractie gehouden. In totaal werden op de Schiedamse Vest 21 voertuigen en 63 personen gecontroleerd. Hier werden drie verdachten aangehouden voor de Opiumwet. In totaal werden 95 zakjes met gebruikershoeveelheden cocaïne en één zakmes in beslag genomen.
Op de Harmanssstraat werden 34 auto's en 92 personen gecontroleerd. Hier werden twee personen aangehouden. Bij één van hen werd een ploertendoder aangetroffen en in beslag genomen. Tegen de verdachte werd proces-verbaal opgemaakt voor de Wet Wapens en Munitie.
Rond de klok van twee werden twee horecagelegenheden aan de Eendrachtsstraat en de Schilderstraat gecontroleerd. In en rondom de gelegenheden werden 80 personen gecontroleerd. Eén verdachte werd aangehouden met een busje CS-gas. Het busje werd in beslag genomen tegen de verdachte werd proces-verbaal opgemaakt. Verder werden ook hier enkele zakjes met cocaïne in beslag genomen.
* ALCOHOLCONTROLE
ROTTERDAM - In de nacht van zaterdag op zondag werd op de Erasmusbrug, in de richting van de Posthumalaan, een alcoholcontrole gehouden. In totaal werden 493 personen gecontroleerd. Elf bestuurders kregen een proces-verbaal voor het rijden onder invloed. Van drie bestuurders werd het rijbewijs ingevorderd. Eén bestuurder blies 905ugl daar waar 220ugl is toegestaan.

* CARAVAN GAAT EIGEN WEG
BERGSCHENHOEK - Zaterdagmiddag vond omstreeks tien voor half twee een aanrijding plaats op de Hoekeindsdweg waarbij een caravan losschoot vanachter een auto. Een 38-jarige automobilist uit Bergschenhoek reed met zijn auto en caravan ter hoogte van de Schreyerackseweg toen de caravan vanachter de auto losschoot en op de rijbaan voor het tegemoetkomend verkeer kwam. De caravan botste frontaal op de auto van een 34-jarige Rotterdammer, die hierdoor bekneld raakte. Door brandweerpersoneel werd de man uit zijn benarde positie bevrijd en overgebracht naar het Sint Fransiscus Gasthuis. De Technische Ongevallen Dienst onderzocht het ongeval waarbij duidelijk werd dat de caravan niet op de juiste manier achter de auto was bevestigd. Tegen de 38-jarige Bergschenhoeker werd proces-verbaal opgemaakt.

* OVERVAL IN WONING
RIDDERKERK - In de nacht van zaterdag op zondag werden de bewoners van een pand aan de Hortensiastraat overvallen. Rond twee uur drongen drie mannen de woning binnen waarna de bewoners met een vuurwapen werden bedreigd. Vanuit de woning werden door de overvallers enkel de sleutels meegenomen van een Renault 19, waarna zij er met de auto vandoor gingen. Na onderzoek in de woning trof politiepersoneel een kleine in werking zijnde hennepkwekerij aan, bestaande uit 12 planten. Door de recherche van district Feijenoord-Ridderster werd een nader onderzoek ingesteld.

* OVERVAL OP WINKEL
ROTTERDAM - Zaterdagavond werd een winkel aan de Gaesbeekstraat overvallen. Rond tien over tien drong een gewapende man de winkel binnen en eiste geld. Een winkelbediende deed een greep in de kassa en overhandigde de overvaller het geld, waarna hij ervandoor ging. De recherche van district Zuid stelt een nader onderzoek in.
* TWEE RAMKRAKEN
OOSTVOORNE - In de nacht van zaterdag op zondag werden op de Pastorielaan en de Stationsweg twee ramkraken gepleegd. Op de Pastorielaan werd met een auto de ruit uit een boekwinkel gereden, waarna een grote hoeveelheid sigaretten werd meegenomen. Vervolgens werden met een auto de toegangsdeuren van een drogisterij aan de Stationsweg vernield waarna hier een nog onbekende hoeveelheid parfum werd gestolen. Door de recherche van district De Eilanden werd een nader onderzoek ingesteld. ROTTERDAM - Zaterdagmiddag om vier uur overviel een gewapende man een winkel in cosmetica aan het Plein 1953. De man bedreigde het winkelpersoneel en een zestal klanten waarna hij er met het geld uit de kassa vandoor ging. Door politiepersoneel werd korte tijd later aan de hand van het opgegeven signalement een 28-jarige Rotterdammer aangehouden. Na onderzoek aan het bureau bleek de man niet de verdachte van de overval te zijn. Hij werd na aangeboden verontschuldiging heengezonden.