Ingezonden persbericht

CARLO VAN DAM PAKT TWEE PODIUMS EN WORDT BESTE NIEUWKOMER VAN 2004!

Zandvoort - Twee spannende races om de felbegeerde 'beste nieuwkomer van 2004' titel in het Benelux Formule Renault 2000 kampioenschap hebben voor Carlo van Dam dit weekend het gewenste resultaat opgeleverd. Door in beide races op het podium te finishen (respectievelijk op een derde en tweede plaats), werd de inwoner uit Vlaardingen op zondagmiddag tot beste van alle debuteerde deelnemers gekroond in deze opstapklasse voor jong talent. De inwoner van Vlaardingen pakte in de eerste manche tevens het ronderecord op het duinencircuit door een snelle tijd van 1:38.079 op de klokken te zetten! In het algemeen klassement eindigde de 18-jarige coureur op een verdienstelijke vijfde plaats met 142 punten.

In een veld van 19 deelnemers behaalde Van Dam een uitstekende derde plaats tijdens de kwalificatiesessie en had daarmee een goede uitgangspositie voor de 12 ronden tellende race veroverd. De coureur had ondanks koppelingsproblemen een redelijke start en pareerde een aanval van James Jakes bij het ingaan van de Tarzanbocht. Gedurende de wedstrijd naderde Van Dam de Formule Renault kampioen van 2003 Paul Meijer maar zag geen mogelijkheid hem te passeren. Van Dam kwam uiteindelijk als derde over de meet. Doordat het jonge talent van S-T-A-R-T een nieuw ronderecord op Zandvoort liet noteren, pakte hij tevens zijn derde pole position van dit seizoen.

In de afsluitende manche kwam Van Dam door veel wielspin niet goed uit de startblokken. Hij moest Paul Meijer naast zich dulden en toucheerde ongelukkig de coureur van Nikon Motorsport. Deze raakte op zijn beurt Junior Strous die vervolgens dwars de baan op schoof en diverse auto's in zijn crash betrok. Wanneer de race werd hervat kende poleman Van Dam wederom geen goed start en werd hij gepasseerd door Meijer. In het verloop van de wedstrijd vocht de rijder van Van Amersfoort samen met James Jakes om de tweede plaats die hij met verve wist te verdedigen.

Carlo: "Dit weekend heb ik laten zien dat ik terecht bij de beste rijders van het Formule Renault kampioenschap finishte. Ik ben heel tevreden met mijn twee podiumfinishes hier op Zandvoort, omdat mensen immers altijd je laatste resultaten zullen herinneren. Mijn tweede en derde plaats hier tijdens de seizoensafsluiter komen daarom dan ook uitstekend van pas. Door deze prestaties en natuurlijk mijn titel 'beste nieuwkomer' in dit Formule Renault kampioenschap, hoop ik voor volgend seizoen deze stijgende lijn door te trekken!

S-T-A-R-T (Stichting Aankomend Race Talent) is een nieuw Nederlands initiatief dat jong, aankomend racetalent op diverse facetten van de autoracesport wil ondersteunen. Racetalenten; mentaal sterk genoeg om te kunnen 'vechten' voor een stoeltje in de racerij maken kans opgenomen te worden in dit uitdagende, ondersteunende concept dat zich op de grid presenteert als een S-T-A-R-T-F-I-G-H-T-E-R, de kleurstelling van de auto is geïnspireerd op de F104 / Starfighters van de Amerikaanse luchtmacht. Zoals de US Airforce destijds alleen de grootste talenten opleidde, zo wil S-T-A-R-T Nederlands grootste talenten begeleiden in hun weg naar de top in de autosport. Het beste materiaal, de beste coaching en de strengste selecties. Ondernemingen die als sponsor willen participeren in dit concept en jonge racetalenten die menen in aanmerking te komen voor deze begeleiding kunnen contact opnemen met S-T-A-R-T door een emailbericht te sturen naar trademarketingbenelux@eddinglega.nl

UITSLAG BENELUX FORMULE RENAULT 2000 RACE 01 FINALE RACES ZANDVOORT:

1. Junior Strous 12 ronden 19:49.879
2. Paul Meijer + 5.291
3. CARLO VAN DAM + 5.590

UITSLAG BENELUX FORMULE RENAULT 2000 RACE 02 FINALE RACES ZANDVOORT:

1. Paul Meijer 11 ronden 20:33.414
2. CARLO VAN DAM + 6.523
3. James Jakes + 7.917

EINDUITSLAG 2004 Benelux Formule Renault 2000 Kampioenschap:
01. Junior Strous, Mr Glow, 220 punten
02. Xavier Maassen, AR Motorsport, 198 punten
03. Yelmer Buurman, AR Motorsport, 174 punten
04. Paul Meijer, Nikon Motorsport, 145 punten
05. CARLO VAN DAM, VAN AMERSFOORT RACING, 142 punten
06. Ricardo van der Ende, Equipe Verschuur, 104 punten

Nieuws en foto's zijn ook verkrijgbaar via Carlo van Dam's officiële website: www.carlovandam.nl. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Roelof Oosterhuis (+ 31 652 056 637 / media@insightf1.com)