Sebastiaan Bleekemolen sluit seizoen met podiumplek af

Zandvoort, 17 oktober 2004. Sebastiaan Bleekemolen (Aerdenhout) is tijdens de afsluitende race van de ID&T Clio Renault Sport Cup op de derde plaats geëindigd. "Deze beker had ik nog niet", aldus de coureur die de titel al voortijdig had veiliggesteld. Hij won dit seizoen zes races en werd twee keer tweede. Michael Bleekemolen, net als Sebastiaan uitkomend in de kleuren van @Home, kwam door elektronische problemen niet verder dan de achttiende plek.

Tijdens de kwalificatietraining kwam Sebastiaan Bleekemolen niet verder dan de zesde startpositie. "Ik heb het maximale eruit gehaald, het ging gewoon niet harder", verklaarde de man die gewend is om vanaf de eerste startrij te vertrekken. "Ik weet niet wat het probleem is." Michael Bleekemolen moest door een technische storing genoegen nemen met de dertiende startpositie.
In de onder natte omstandigheden verreden race werkten Sebastiaan en Michael zich snel naar voren. De kampioen in de ID&T Clio Renault Sport Cup lag in de tweede ronde al op de derde plaats, Michael had op dat moment al de zevende plaats in handen.
In tegenstelling tot wat velen verwachtten, zag Sebastiaan geen kans om zijn positie te verbeteren. "Ik kampte met veel onderstuur, daardoor kon ik mijn teamgenoot Allard Kalff op de tweede plek niet achterhalen", vertelde hij. "Mijn derde plaats is een mooie afsluiting van een succesvol seizoen, waarin Team Bleekemolen voor de derde keer in vier seizoenen de Clio-titel heeft gewonnen."
Voor Michael Bleekemolen eindigde het seizoen minder voorspoedig. Hij leek lange tijd op weg naar de zevende plaats, tot hij door elektronische problemen terugviel. Meer dan de achttiende plaats zat er daardoor niet in.

Vader en zoon Bleekemolen reden ook een dubbele gastrace in de Dutch Supercar Challenge, ter voorbereiding van hun deelname aan het Winter Endurance Kampioenschap. Het duo eindigde met hun Porsche 911 als winnaar (tweede race) en derde (eerste race).

Naast de vaste sponsors, waaronder Pioneer, werd Team Bleekemolen tijdens de @Home Finaleraces gesteund door @Home. Bleekemolens Race Planet had voor de gasten van @Home een compleet 'dorp' opgebouwd in het rennerskwartier. Er was een kartbaan, een racesimulator, een show van classic cars, leuke vervoermiddelen voor de kids en een mega-glijbaan.

Uitslag: 1. Paul van Splunteren, 12 ronden in 26:17.822; 2. Allard Kalff, op 5.770; 3. Sebastiaan Bleekemolen, op 10.124; 18. Michael Bleekemolen, op 45.172..
Eindstand na elf races: 1. Sebastiaan Bleekemolen 192; 2.Frans Verschuur 148; 3. Paul van Splunteren 125; 7. Michael Bleekemolen 97.