---
Persbericht

Pechvolle Finaleraces voor MP Motorsport-rijders

Zandvoort/Oudenbosch, 17 oktober 2004 - Tijdens de afsluitende Finaleraces op Circuit Park Zandvoort werden de MP Motorsport-rijders door pech achtervolgt. Ardi van der Hoek ('s-Gravendeel) behaalde in de eerste wedstrijd in het competitieve veld een nette dertiende positie. In de tweede race mocht Van der Hoek zelfs van de negende startpositie vertrekken. De MP Motorsport-rijder raakte echter direct na de start buiten zijn schuld bij een incident betrokken, belandde in de muur en moest opgeven. Nog meer pech kende Donny Crevels (Amsterdam) bij zijn eerste optreden voor MP Motorsport. Tijdens de eerste race raakte Crevels zodanig hard van de baan dat hij daarbij een nekblessure opliep en in onderling overleg met de teamleiding besloot niet meer aan de tweede race deel te nemen.

Met de aankondiging dat Donny Crevels tijdens de Finaleraces zijn Formule Renault 2000-debuut zou maken bij MP Motorsport, had het team uit Oudenbosch nog voor de eerste meter gereden was, alle aandacht al op zich gevestigd. Door verplichtingen in de BRL-V6 klasse in Duitsland, waar de Amsterdammer overigens het kampioenschap voor zich opeiste, kon Crevels echter nauwelijks testen met de voor hem nieuwe auto. De kwalificatie stond voor de voormalig Formule 3-kampioen dan ook vooral in het teken van 'wennen aan zijn nieuwe bolide'. Met een zestiende plaats was Crevels dan ook niet ontevreden. "Ik ga iedere ronde nog sneller. Ik kom gewoon testtijd tekort om in de toptien te rijden. De auto is perfect, het gat wat er nu nog is met de top ligt volledig aan mij", bekende Crevels eerlijk. "Het is gewoon ontzettend leuk dat ik van MP Motorsport de kans krijg om mee te doen." Teamgenoot Ardi van der Hoek had meer verwacht dan zijn dertiende tijd: "Ik kwam niet snel genoeg in mijn ritme. Met de tweede set banden was ik wel sneller maar in posities schoot ik er weinig mee op."

De eerste wedstrijd op zaterdagmiddag leverde Van der Hoek in het competitieve veld een dertiende positie op. Na bij de start een plaats verloren te hebben, wist Van der Hoek in de derde ronde John Svensson in te halen. Vervolgens liep de MP Motorsport-rijder snel in op de voor hem rijdende groep. "Mijn start was niet best, de motor sloeg zelfs bijna af. Ik was zoveel sneller dan die voor me rijdende groep dat ik er wel langs dacht te kunnen komen. Juist toen ik aansloot werden de banden echter snel minder." In zijn inhaaljacht had Van der Hoek wel de negende tijd algemeen op de klokken gezet en mocht daarmee op zondag vanaf de vijfde startrij vertrekken.

Minder voorspoedig verging het Donny Crevels. Op een zestiende plaats liggend schoot de MP Motorsport-rijder van de baan en belandde in de bandenstapels. "Het liep al niet lekker en toen ik instuurde ging de auto rechtdoor. Het was een harde klap en mijn rug en nek doen behoorlijk zeer. Dit is echt jammer want gisteren ging het juist steeds beter." Voor de start van de tweede race had Crevels nog zoveel last van zijn geblesseerde nek dat in onderling overleg met de teamleiding besloten werd de tweede race niet meer aan de start te verschijnen.

Daarmee moest Van der Hoek de MP Motorsport-eer alleen hooghouden. Helaas had het lot anders beslist. Nog geen honderd meter na de start stond de bolide van Van der Hoek tegen de muur geparkeerd en was hij uitgeschakeld. "Ik had een matige start waardoor er iemand naast me kon komen. Die duwde me naar de rand van de baan maar juist toen het krap begon te worden gaf hij ruimte en stuurde ik terug. Wat er gebeurde weet ik niet maar opeens schoot ik dwars over de baan, door het veld en tegen de muur. De klap was niet hard maar het zag er wel spectaculair uit. Ik had juist gehoopt het seizoen met een goed resultaat af te sluiten, maar helaas het mocht niet zo zijn." Daarmee kende het seizoen niet het slot dat MP Motorsport in gedachten had.

Uitslag race 1 Formule Renault 2000, Nederlands Kampioenschap
Zaterdag 16 oktober 2004, Circuit Park Zandvoort
1. Junior Strous, 12 ronden in 19:49.879
2. Paul Meijer, op 5.291
3. Carlo van Dam, op 5.590
13. Ardi van der Hoek, op 27.108
Uitgevallen: Donny Crevels

Uitslag race 2 Formule Renault 2000, Nederlands Kampioenschap
Zondag 17 oktober 2004, Circuit Park Zandvoort
1. Paul Meijer, 11 ronden in 20:33.414
2. Carlo van Dam, op 6.523
3. James Jakes, op 7.917
Uitgevallen: Ardi van der Hoek

Eindstand Nederlands Kampioenschap Formule Renault 2000
1. Junior Strous, 220 punten
2. Xavier Maassen, 198 punten
3. Yelmer Buurman, 174 punten
11. Ardi van der Hoek, 53 punten

---

Voor de redactie,

Ingezonden persbericht