Persbericht

Team Haagsche Olifant domineert beslissende races SEAT Cupra Cup

Zandvoort, 17 oktober 2004. De beslissende dubbele race van de SEAT Cupra Cup is succesvol verlopen voor Team Haagsche Olifant. Tijdens de Finaleraces op Circuit Park Zandvoort wonnen Marc Koster (Naarden) en Ivo Berger (Den Haag) de eerste race, de tweede wedstrijd eindigde in een zege voor Christiaan Frankenhout (Westzaan). Door dit prachtige resultaat wonnen Frankenhout en Marcel Duits (Wekerom) onder voorbehoud de titel. De definitieve beslissing valt tijdens een uitspraak van het College voor Autosport Rechtspraak, waarvoor nog geen datum is gepland.

De eerste race verliep perfect voor Team Haagsche Olifant. Bij de start van de twee uur durende wedstrijd nam Marc Koster bijna meteen de kop. Een opmerkelijke prestatie, want hij begon de race vanaf de vijfde startpositie! Koster bouwde een mooie voorsprong op, die hij behield tot hij het stuur overgaf aan Ivo Berger. Ivo werd in het begin van zijn stint gepasseerd door Menno Kuus, die vlak daarna terugviel met een lekke band. Vanaf dat moment kwam de eerste plek van Berger niet meer in gevaar. "Hier ben ik heel blij mee, mede omdat het pas mijn eerste podiumplek dit seizoen is", aldus Ivo. "Ik heb de auto en de banden zoveel mogelijk gespaard, zonder mijn voorsprong te verspelen."
Christiaan Frankenhout en Marcel Duits kwamen als tweede over de finish, daarmee de dubbelzege voor Team Haagsche Olifant veilig stellend. Marcel Duits lag op de vierde plaats toen hij het stuur aan Christiaan overgaf, die zich al snel naar de tweede plek vocht. In de slotfase werden de rondetijden van Frankenhout plotseling slechter en slechter. "Ik had een langzaam leeglopende band", vertelde hij na afloop. "De race had geen ronde langer moeten duren." Duits en Frankenhout namen door dit resultaat de leiding in de tussenstand over, gevolgd door Michel Schaap en Sheila Verschuur (die de race als derde beëindigden) en Koster en Berger. Alle drie de equipes waren nog kanshebber op de titel!

Tijdens de tweede, twaalf ronden durende race vertrokken Marc Koster (pole position) en Christiaan Frankenhout vanaf de eerste startrij. Frankenhout nam meteen de kop en stond die positie niet meer af. Hij liep steeds verder weg bij de rest van het veld, op de finishlijn had hij een voorsprong van maar liefst 14 seconden op de nummer twee Ronald Morien. "Het was eigenlijk een makkelijke race. Ik kon de wedstrijd probleemloos uitrijden en desondanks mijn voorsprong uitbouwen", aldus de winnaar.
Marc Koster lag in de beginfase op de vierde plaats, tijdens een fel duel met Michel Schaap belandde hij samen met zijn tegenstander kort naast de baan. Hij eindigde uiteindelijk als vijftiende.
Met zijn zege stelde Frankenhout, samen met Marcel Duits, voorlopig de titel veilig. De definitieve uitslag wordt bekend na de uitspraak van het College voor Autosport Rechtspraak.
Team Haagsche Olifant sloot het seizoen met een groot feest op het circuit af. Het bleef nog lang onrustig in Zandvoort....
---
Voor de redactie: voor nadere inlichtingen: Ivo Berger, tel. 070-3624966.

Uitslag race 1: (onder voorbehoud)

1. Marc Koster en Ivo Berger, 55 ronden in 2:00:38.838

2. Marcel Duits en Christiaan Frankenhout, op 32.413
3. Michel Schaap en Sheila Verschuur, op 37.587

Uitslag race 2: (onder voorbehoud)

1. Christiaan Frankenhout, 12 ronden in 26:20.386
2. Ronald Morien, op 14.794
3. Michel Schaap, op 19.557
15. Marc Koster, op 1 ronde

Eindstand na veertien races (onder voorbehoud)

1. Marcel Duits en Christiaan Frankenhout 298

2. Sheila Verschuur en Michel Schaap 290
3. Marc Koster en Ivo Berger 268

---- --