Ingezonden persbericht


Dichter Menno Wigman bij Jambe

In de serie Dialoog met de Dichter zal Menno Wigman op zondagmiddag 17 oktober een optreden verzorgen en zijn nieuwe bundel Dit is mijn dag presenteren. Het is een verzameling transparante, technisch meesterlijke gedichten, die al bij eerste lezing een klassieke indruk maken. Tegelijkertijd weet Wigman als geen ander stem te geven aan de onlustgevoelens van het moderne stadsleven. In strakke, volmaakt tijdloze verzen worden fenomenen als jachtigheid, onthechting, geldzucht en geweld bezworen. Daarbij deinst Wigman er niet voor terug in zijn eigen vlees te snijden, zij het, zoals altijd in zijn gedichten, buitengewoon elegant en zeldzaam melodieus. Na zijn voordracht zal Menno Wigman met het publiek in dialoog gaan en kunnen de aanwezigen hun vragen op hem afvuren. Andere dichters op het programma zijn: Pom Wolff en Froukje van der Ploeg uit Amsterdam en Keith Armstrong uit New Castle. De muziek zal worden verzorgd door het Vayu kwartet.

Pom Wolff werd in Amsterdam geboren op 17 mei 1953. Wolff studeerde Nederlands aan de Universiteit van Amsterdam en rechten aan de Vrije Universiteit. Hij werkt als juridisch adviseur in de hoofdstad, is bestuurslid van De School der Poëzie in Amsterdam en adviseur van het Cornelis Vreeswijkgenootschap. Zijn gedichten werden gepubliceerd in en op o.a. Poetry Alive, Schrijfnet, Aargh, Meander, Krakatau, O-zine, Verl@ine Beeldspraak/Opspraak en in de bloemlezingen, Netwerk (de beste gedichten van Internet), Voorbij de Poort Dichters van Smaragd, Beslagen Ramen, Mijn Reservaat, De Min en Dichters in de Prinsentuin. Wolff participeert eveneens in het dichtersgenootschap De Residentie .

Froukje van der Ploeg woont en werkt in Amsterdam. Na haar studie communicatie studeerde zij aan de kunstacademie Sint Joost in Breda audiovisuele vormgeving. Daarna studeerde Van der Ploeg Poëzie aan de Schrijversvakschool (nu de Schrijverschool) in Amsterdam. In september 2001 en in mei 2002 publiceerde zij gedichten in het Hollands Maandblad. Van der Ploeg werkt nu onder begeleiding van Thomas Verbogt aan gedichten en korte verhalen.

Keith Armstrong werd in 1946 in Newcastle geboren waar hij werkt als maatschappelijk werker, dichter en uitgever. Er zijn er die de ergste waarheden kunnen uitdragen in de aardigste verpakking aldus Adrian Mitchel. Niemand in the North East heeft zo geschreven, gelezen, aangemoedigd en georganiseerd als Keith Armstrong. Zijn poëzie is anders, origineel. De politiek neemt hij vriendelijk op de hak.

Het Vayu-kwartet werd opgericht in 2002 door de eerste blazers van het Leids Studentenorkest Collegium Musicum. Met haar modern georiënteerde klassieke repertoire brengt het Vayu ensemble muziek uit allerlei windstreken. Van Franse filmmuziek tot Klezmer. Het blazerskwartet Vayu bestaat uit Esther Randsdorp (dwarsfluit), Noor van de Wetering (hobo), Ryanne Hofman (klarinet) en Marieke voor de Wind (fagot). De Hindoestaanse god Vayu is de boodschapper van de goden. Sneller dan de gedachte en voorzien van honderd ogen doorkruist hij het luchtruim. Hij gedraagt zich totaal onberekenbaar, richt verwoestingen aan, maar schenkt ook roem, rijkdom en weelde.

Open podium voor 3 mensen uit het publiek.

Na afloop kunt u genieten van een Royal menu voor ¬ 7,--

Reserveren mogelijk per e-mail.

_________________________
Met vriendelijke groet
Henriette Faas, voorzitter
Stichting Jambe Delft
Tel. 0105917187
Mob. 0614355433
info@jambedelft.com
http://www.jambedelft.com