Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Amersfoort, 11 oktober 2004

Afscheidsfeestje voor neushoorn Daan in DierenPark Amersfoort

Op zondag 17 oktober om 10.00 uur organiseert DierenPark Amersfoort een afscheidsfeest voor neushoorn Daan. In het kader van het soortbehoudprogramma voor de Indische neushoorn vertrekt Daan naar de dierentuin van Madrid in Spanje. Hij maakt plaats voor een neushoornvrouwtje.

Op zondag 17 oktober is er vanaf 10.00 uur koffie en neushoorngebak bij het verblijf van Daan en Zimon, de Indische neushoorns van DierenPark Amersfoort. Vaste gasten kunnen neushoorn Daan voor het laatst zien en kinderen kunnen een tekening met afscheidsgroet in een speciale hutkoffer stoppen, voor op reis. Daan vertrekt volgende week naar de dierentuin van Madrid in Spanje en maakt daarmee plaats in Amersfoort voor een vrouwelijke neushoorn.

Fokpaar

Met het vertrek van Daan krijgt de overgebleven neushoorn Zimon gezelschap van een vrouwelijke neushoorn uit dezelfde dierentuin in Spanje. Samen vormen zij straks een gezond en verantwoord fokpaar dat hopelijk voor nageslacht zal gaan zorgen. De vrouwelijke neushoorn arriveert in de loop van deze maand.


1.800 neushoorns

Sinds september 2001 wonen Daan en Zimon in DierenPark Amersfoort. De twee mannelijke neushoorns zijn erg geliefd bij vaste gasten en medewerkers van het park. In het park maken zij deel uit van het themagebied Optimaal Beschermd, over de kwetsbaarheid van wilde dieren. De Indische neushoorn is een sterk bedreigde diersoort. In het wild leven er slechts 1.800 exemplaren. DierenPark Amersfoort is bijzonder trots het vertrouwen te hebben van de Europese dierentuingemeenschap om deel te nemen aan het soortbehoudprogramma voor de neushoorn.

Einde persbericht


---

Noot voor redactie