Gemeente Amsterdam

De Marathon in Amsterdam
11 oktober 2004 - Djoe Lan Tan

Voor de 29e keer wordt zondag 17 oktober de ING Amsterdam Marathon gehouden.

Het programma


* 11.00 uur Start marathon in het Olympisch Stadion
* 11.15 uur Start Echo 10 km loop, Stadionplein ter hoogte van de Febo

* 12.30 uur Start 2,5 km jeugdloop, Stadionplein ter hoogte van de Febo

* 14.00 uur Start halve marathon op het Stadionplein ter hoogte van de Febo

Finish

Alle deelnemers finishen in het Olympisch Stadion voor de eretribune; de eerste lopers van de hele marathon worden rond 13.00 uur verwacht en de laatste om ca. 17.00 uur. Onder hen is een aantal wereldtoppers.

Entertainment in het Olympisch Stadion

De ING Amsterdam Marathon zorgt voor het entertainment programma. Het publiek heeft gratis toegang tot het Olympisch Stadion. Vanaf 10.30 uur beginnen hier diverse acts gepresenteerd. Een van de hoogtepunten is een speciaal optreden van een bekende Nederlandse topartiest. Ook langs het parcours staan swingende showbands.

Parcour

Op vier plaatsen langs het parcours zijn er kilometerlopen voor kinderen: Vondelpark, Van Leijenberglaan, Hugo de Vrieslaan en Waterlooplein.
Het parcours van de Marathon is in hoofdlijnen hetzelfde als vorig jaar, maar zal dit jaar niet over de Nieuwmarkt lopen. Het parcour is via deze pagina te downloaden.

Verkeersvrij parcours

Het parcours is verkeersvrij. Zondagmorgen vroeg worden door de politie hekken langs het parcours geplaatst. Dat betekent dat in de straten die deel uitmaken van het parcours een parkeer- en stopverbod geldt. Het parkeerverbod gaat in op 16 oktober om 23.00 uur tot einde marathon.
U wordt daarom verzocht uw auto 16 oktober a.s. vóór 23.00 uur op een andere plek te parkeren, mede om eventuele beschadigingen te voorkomen. Het reguliere verkeer kan doorgang vinden tot 45 minuten voordat de eerste deelnemer in uw straat aankomt.

Verwijderen van de hekken

De straten worden ongeveer 30 minuten na het passeren van de laatste deelnemers weer vrijgegeven voor het reguliere verkeer. Dat wil niet zeggen dat u dan ook direct uw auto weer in de straat kunt parkeren. Dit is afhankelijk van het tijdstip waarop de politie de hekken kan verwijderen. Ongeveer 30 minuten na het passeren van de laatste loper zal men beginnen met het verwijderen van de eerste hekken tot circa 2 uur daarna.

Openbaar vervoer

Op de site van het GVB treft u informatie aan over de veranderde dienstregeling van tram en bus in Amsterdam. Op de site van de Gemeente Amsterdam - Bureau Stadsregie vindt u alles over de ontsluitingstijden en- gebieden tijdens de ING Amsterdam Marathon.

© Gemeente Amsterdam