Koolmonoxide door vlam in de pan, flatbewoners en hulpverleners naar ziekenhuis.

Nieuwerker a/d IJssel 18-10-2004 - Op zondag 17 oktober zijn drie bewoners van een een flat aan de Populier in Nieuwerkerk a/d IJssel opgenomen in een ziekenhuis. Twee politiemensen, twee ambulancebroeders en een brandweerman werden onderzocht in het ziekenhuis. De hulpverleners mochten na behandeling naar huis. Oorzaak bleek een pan vlees op het vuur die voor hevige rook ontwikkeling zorgde.

Omstreeks 07.55 uur kreeg de politie een melding dat een bewoonster in flat aan De Populier ademhalingsproblemen had. In de woning werd een brandlucht waargenomen. De brandweer werd gewaarschuwd en stelde een te hoge concentratie koolmonoxide vast.

Het bleek dat een verdieping lager in de woning een pan op het vuur stond die voor hevige rookontwikkeling zorgde. De bewoner van deze woning reageerde niet. De toegang tot de flat werd geforceerd. De 44 jarige bewoner bleek niet aanspreekbaar en werd naar buiten gebracht. De pan werd van het vuur gehaald. Ook de bewoners naast deze woning werden gewekt. Zij bleken geen nadelige gevolgen te hebben opgelopen.

De beide bewoners van de bovenliggende flat en de bewoner van de flat waarin de pan op het vuur stond werden opgenomen in het ziekenhuis. Hulpverleners die in de woningen waren geweest voelden zich niet goed en gingen voor onderzoek naar het ziekenhuis. Na het toedienen van zuurstof mochten zij naar huis. Zij hebben de dienst niet hervat.