STICHTING VERANTWOORD ZONNEN

Toekomst branchevereniging zonneklaar

NOORD-SCHARWOUDE, 12 oktober 2004

Aanstaande zondag, 17 oktober is de Verantwoord Zon-dag! Dan presenteert de branchevereniging Samenwerking Verantwoord Zonnen zich tijdens de Fitnessvakdagen in Utrecht voor het eerst na haar omzetting van stichting naar vereniging voor haar doelgroep: alle bedrijven die iets met zonnebanken doen.

Deze tijd vraagt om ondernemers die weten waar ze mee bezig zijn en ook weten welke kansen en bedreigingen een rol spelen. Vakkennis, maar ook kennis van normen, regelgeving en marketing is wel aanwezig bij de brancheorganisatie, maar die kwam nog onvoldoende terecht bij de ondernemers. Het contact met de exploitanten van zonneapparatuur verliep niet optimaal, mede doordat men geen lid kon worden van de stichting.
Door het contact met ondernemers aan de basis te verstevigen en daarmee ook de communicatie met hen, verwacht het bestuur dat ondernemers die zonnebanken exploiteren zich meer gaan realiseren op welke terreinen ze zich nog kunnen verbeteren en ondersteuning van de branchevereniging kunnen krijgen.

Als ondernemer gaan ze om met de gezondheid van hun klanten maar de voorlichting aan en begeleiding van klanten kan vaak nog flink verbeteren. De vereniging Samenwerking Verantwoord Zonnen kan hen hierbij helpen zodat strengere wetgeving, die in een aantal andere Europese landen al noodzakelijk gevonden werd, hier mogelijk achterwege kan blijven.

De vereniging SVZ verwacht dat exploitanten van zonnebanken zich in grote getale als lid zullen gaan aanmelden. Hieronder bevinden zich natuurlijk zonnestudios, maar ook fitnesscentra, schoonheidsspecialistes, saunas, zwembaden en recreatieparken. Tijdens de Fitnessvakdagen (van 15 t/m 17 oktober in de Jaarbeurs in Utrecht) is Samenwerking Verantwoord Zonnen aanwezig en organiseert op zondag 17 oktober van 11:30 tot 13:00 uur de Verantwoord Zon-dag. Dan krijgen ondernemers gepresenteerd welke toegevoegde waarde het lidmaatschap van SVZ voor hen zal hebben.

Meer informatie en voorlichting is aanwezig op de website www.verantwoordzonnen.nl.

Noot voor de pers:
Voor toegangskaarten voor de Fitnessvakdagen of meer informatie kunt u bellen met Richard den Bak, directeur van Samenwerking Verantwoord Zonnen, telefoon 0226-340369 e-mail: info@verantwoordzonnen.nl.

Samenwerking Verantwoord Zonnen is een voortzetting van de Stichting Verantwoord Zonnen, opgericht in 1987 en bestaat uit fabrikanten (10), leveranciers (8) en exploitanten (in augustus: 16 en op 12 oktober: reeds 119) van zonneapparatuur. Doelstelling: per eind 2004: 300 leden.
SVZ werkt in het Platform Verstandig Zonnen samen met o.a. KWF Kankerbestrijding, ANBOS, NCV en dermatologenvereniging. SVZ geeft voorlichting over verstandig zonnen en zorgt voor opleidingen in de zonnebranche door middel van haar dochterstichting STEZON. Consumenten kunnen Samenwerking Verantwoord Zonnen bereiken op de zonnelijn:
0900-202 50 60 (35 eurocent/m) of op www.verantwoordzonnen.nl

12 okt 04 17:29