Gemeente Rotterdam

Nr. 42
8 oktober 2004

Activiteitenkalender B&W Rotterdam 18 t/m 24 oktober 2004

Wethouder Van Sluis naar Wenen
Wethouder Wim van Sluis (Haven, Economie, Werkgelegenheid en Milieu) brengt op maandag 11 oktober een bezoek aan Wenen samen met een vertegenwoordiging van het Rotterdamse havenbedrijfsleven. Van Sluis is gastheer tijdens een businessdiner dat wordt georganiseerd door Rotterdam Port Promotion Council (RPPC). Het programma in Wenen zal in het teken staan van 'Rotterdam, de eerste haven voor Oostenrijk'. (Voor meer informatie: Rotterdam Port Promotion Council, Karel de Zeeuw, tel. 010 - 205 23 80)

Wethouder Geluk ontvangt internationale studenten
Wethouder Leonard Geluk (Onderwijs en Integratie) treedt op dinsdag 12 oktober op 17.30 uur als gastheer bij een ontvangst van internationale studenten van AEGEE (Association des Etats Généreaux des Etudiants de l'Europe) in het stadhuis. AEGEE is een studentenvereniging die zich met 17.000 leden verspreid over Europa bezig houdt met Europese integratie. De Rotterdamse afdeling heeft 250 leden en is een van de toonaangevende afdelingen in dit netwerk. AEGEE-Rotterdam organiseert van 8 tot 17 oktober een training waarbij deelnemers uit heel Europa worden klaargestoomd om Europese projecten te gaan leiden. (Voor meer informatie: Communicatie Bestuursdienst, Franklin Wattimena, tel. 010 - 417 34 06)

Wethouder Hulman opent manifestatie 'Verkeersveiligheid is geen ongeluk' Wethouder Stefan Hulman (o.m. Verkeer en Vervoer) opent op donderdag 14 oktober om 10.00 uur de manifestatie "Verkeersveiligheid is Geen Ongeluk" in het Maasgebouw bij het Feijenoord Stadion. Deze manifestatie wordt georganiseerd door de Vereniging Verkeersslachtoffers en heeft tot doel meer aandacht te krijgen voor de wereldwijde actie voor veilig verkeer van de Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO) en de Europese Unie. (Voor meer informatie: Communicatie Bestuursdienst, Lennart de Jong, tel. 010 417 35 11)

Wethouder Geluk feliciteert 80-jarige docente
Wethouder Leonard Geluk (Onderwijs en Integratie) feliciteert op vrijdag 15 oktober rond 11.30 uur mevrouw Bettie Peteri-Peet met haar 80e verjaardag in het Luzac College aan de Bierstraat 3b. Mevrouw Bettie Peteri-Peet is docente en geeft nog steeds les op de Vwo-afdeling van het Luzac College. Het Luzac College is een kleinschalige particuliere school met 130 leerlingen in Rotterdam. Deze leerlingen doen de laatste twee jaar van het vmbo, havo en vwo in 1 jaar. Versneld onderwijs met kleine klassen, lange dagen, huiswerk op school en zelfs op zaterdag lessen. (Voor meer informatie: retor Luzac College, drs. H. Bolkenbaas, tel. 010 - 436 99 67)

Burgemeester Opstelten aanwezig bij opening tentoonstelling Japanse textielkunst Burgemeester mr. Ivo Opstelten is zaterdag 16 oktober om 14.30 uur aanwezig bij de opening van de tentoonstelling over de Japanse textielkunst in het Wereldmuseum aan de Willemskade 25. De openingshandeling wordt verricht door mevrouw Nachiko Koike, echtgenote van de Japanse ambassadeur in Nederland. Zij is zelf een groot liefhebber van Japanse kimono's en draagt textiel een warm hart toe. De traditie van indigo verven is zeer geliefd in Japan en wordt gezien als nationaal erfgoed. Melissa Rinne geeft tijdens een lezing uitleg over het productieproces van een kimono die speciaal gemaakt is voor deze tentoonstelling. De kimono, die vervaardigd is door Honda textiels, is het topstuk van de tentoonstelling. De heer en mevrouw Honda, meesterwevers uit Niigata, zijn speciaal uitgenodigd om bij de opening aanwezig te zijn. (Voor meer informatie: Communicatie Wereldmuseum, Susan Dekker, tel. 010 - 270 71 81)

En verder...
opent wethouder Stefan Hulman (Kunstzaken) opent op woensdag 13 oktober om 18.00 uur de expositie Let's Go Latin in de hal van het stadhuis aan de Coolsingel. De expositie bevat kunstwerken van de Latijns Amerikaanse kunstenaars Mary Olga Nieto, Miriam Londono en Luis Gomez. De tentoonstelling is vanaf 14 oktober tot en met 27 oktober opengesteld voor het publiek. (Voor meer informatie: Communicatie Bestuursdienst, Lennart de Jong, tel. 010 - 417 35 11)

noot voor de redactie/