Ingezonden persbericht


Van 18 oktober tot en met 26 november 2004 in het Nijmeegs Volkenkundig Museum

*Papua New Guinea*

*kindertekeningen*


* *

Begin jaren zeventig van de vorige eeuw vertrokken Hanneke en Frits van der Werf naar Papua New Guinea om daar les te geven. Onder de indruk van de tekeningen die de kinderen in hun lessen maakten, verzamelden ze het werk en brachten het mee terug naar Nederland. In 2004 kwamen zij de tekeningen enthousiast laten zien in het Nijmeegs Volkenkundig Museum en vroegen of ze misschien tentoongesteld konden worden...

Een deel van de kindertekeningen die in de tentoonstelling te zien zijn, werden zo'n dertig jaar geleden in Papua New Guinea verzameld door het echtpaar van der Werf. Het andere deel werd begin oktober van dit jaar meegebracht door Agnes Keke Bal, onderwijzeres op een kleine school op het eiland Por, Papua New Guinea.

De familie van der Werf leverde zelf de tekeningen, de foto's, de teksten en de voorwerpen voor deze tentoonstelling, die door het Nijmeegs Volkenkundig Museum werd aangevuld met objecten uit eigen collectie.

Hanneke en Frits van der Werf maken deel uit van de Stichting Werkgroep Papua New Guinea. Deze werd in 1973 opgericht door een aantal mensen die als ontwikkelingswerker in Papua New Guinea hebben gewerkt. Door de samenwerking met de Missionarissen van Mariannhill is het Missiehuis St. Paul op Klein Vink (bij Arcen) de uitvalsbasis geworden voor hun vele activiteiten.


* *


* *

Nijmeegs Volkenkundig Museum

Thomas van Aquinostraat 1

024-3615577

www.ru.nl/nvm.kun.nl/nvm

kun

geopend van maandag tot en met vrijdag 09.00-1700 uur

*TOEGANG GRATIS*


* *


* *

--
Fer Hoekstra
Nijmeegs Volkenkundig Museum
Culturele Antropologie
Radboud Universiteit Nijmegen
Thomas van Aquinostraat 1
Postbus 9104
6500 HE Nijmegen
Tel. +31-24-3615577

N.B. Mijn nieuwe e-mailadres is: f.hoekstra@maw.ru.nl. Het is veranderd vanwege de naamswijziging van Katholieke Universiteit Nijmegen in Radboud Universiteit Nijmegen.