CDA

CDA
08-10-04
Binnenkort: herfstnummer CDV: Tussen Apocalyps en Utopie

Op 18 oktober verschijnt Tussen Apocalyps en Utopie, het herfstnummer van Christen Democratische Verkenningen, het kwartaaltijdschrift van het Wetenschappelijk Instituut voor het CDA.

Dit nummer stond onder redactie van Peter van Wijmen en Jan Prij. Het is bedoeld als verdiepende bijdrage aan het CDA-debat over duurzaamheid .Van Wijmen constateert in het openingsartikel dat meer dan 30 jaar christen-democratisch nadenken over natuur, ruimte, milieu en duurzaamheid vooral een indrukwekkende serie publicaties heeft opgeleverd, zonder al te veel praktisch resultaat.

Uit de bijdragen van staatssecretaris Van Geel en CDA-prominent Wijffels aan dit nummer spreekt de hoop dat het CDA bij de volgende verkiezingen de verantwoordelijke politici met veel scherpere en concretere ambities inzake duurzaamheid op pad zal gaan sturen.

In het blok Christen-democraten over duurzaamheid laten overigens niet alleen van Geel, maar ook Tweede Kamerlid Spies en minister Veerman zien wat het huidige CDA op dit moment wèl doet.

In het blok Apocalyptische tijden? staan het klimaat en het energievraagstuk centraal. Het KNMI beschrijft de state-of-the-art inzake het onderzoek naar klimaatverandering. Anderen buigen zich over de eindigheid van fossiele brandstoffen, in het bijzonder olie.

In het blok Economie, technologie en utopie gaat het over de mogelijkheden en onmogelijkheden van technische innovaties. In het rapport Schoon en bereikbaar van het Wetenschappelijk Instituut wordt veel verwacht van de waterstofeconomie. Is waterstof het alternatief? En maakt technologie het moraliseren over autogebruik overbodig, zoals dit rapport stelt?

In het blok Draagvlak utopie? staat de vraag centraal of er onder burgers draagvlak is voor een scherper en concreter beleid. Een nummer boordevol informatie en opvattingen. Onmisbaar bij het CDA-debat over duurzame ontwikkeling!

U kunt dit nummer bestellen door overmaking van 17,50 euro op giro 137000 van Centrale Verrekenkas CDA te Den Haag o.v.v. Herfstnummer CDV.