Ministerie van Financiën

Persbericht

PERS-2004-161

Den Haag, 13 oktober 2004

Installatie van Bolkesteins Corporate Governance Forum tijdens European Corporate Governance Conference

Op 18 oktober, tijdens de European Corporate Governance Conference in Den Haag, zullen ondernemers, beleggers, vakbonden en politici heden en toekomst van corporate governance ontwikkelingen in Europa bespreken. De conferentie vormt tevens de start van het European Corporate Governance Forum, dat zal worden geïnstalleerd door eurocommissaris Frits Bolkestein. Het Forum zal corporate governance ontwikkelingen in EU-lidstaten volgen, best practices uitwisselen en de convergentie van nationale corporate governance codes in Europa bevorderen.

Het aantal corporate governance codes is in de laatste jaren toegenomen. Meer en meer regeringen gaan ertoe over om een 'soft law'-benadering te kiezen in plaats van uitsluitend regulering door wetten. Dit vanwege de grotere flexibiliteit die die benadering biedt.

Tijdens de conferentie zullen vertegenwoordigers vanuit het bedrijfsleven, beleggers en nationale en Europese regeringen bespreken op welke manier de 'soft law'-benadering heeft bijgedragen en zal bijdragen aan verbeteringen in de manier waarop bedrijven bestuurd worden.

Een ander onderwerp is de balans tussen EU-regelgeving, Europese aanbevelingen, nationale wetgeving en zelfregulering door nationale corporate governance codes. Daarnaast zullen de ervaringen van Europese bedrijven met corporate governance codes besproken worden.

Informatie voor de pers

De conferentie vindt plaats op 18 oktober 2004 in de Ridderzaal in Den Haag, Binnenhof 11 te Den Haag en begint om 08.45u. Voor informatie over de deelnemers, zie het programma. Voor informatie over accommodatie in Den Haag, zie www.vvvdenhaag.nl/res/.

Registratie is mogelijk door een e-mail te sturen aan s.n.boitelle@minfin.nl met daarin de volledige naam, het nieuwsmedium, land en (mobiel) telefoonnummer. Toegang wordt alleen verleend aan geregistreerden die bovendien een perskaart hebben.