Gemeente Gouda


04.238 sloop op brandweerlocatie van start

datum: 15 oktober 2004
afdeling: Communicatie en persvoorlichting
contactpersoon: Hennie Castelein
telefoon: (0182) 58 83 93

sloop op brandweerlocatie van start

Er is een start gemaakt met de voorbereidende werkzaamheden voor de bouw van het Forum Incendium op de voormalige brandweerlocatie. Het gaat om sloopwerkzaamheden die zich voornamelijk nog op het binnenterrein en in de gebouwen afspelen. Het vroegtijdig slopen van de gebouwen is noodzakelijk om tijdig het archeologisch onderzoek te kunnen starten.

Alle gebouwen (behalve het hoofdgebouw, de slangentoren en het Koetshuis) zullen in één keer verwijderd worden. De bestaande tuinmuren en andere erfafscheidingen (speelplaats met Metasequoia's) op de bouwlocatie, zullen blijven staan. Dit geldt dus ook voor de tuinmuren aan de achterzijde van de woningen aan de Vrouwesteeg.Voor de bewoners rond de toekomstige bouwlocatie zal tijdens de sloopwerkzaamheden dus weinig tot niets veranderen met betrekking tot de afscheiding van het terrein.

Het vroegtijdig slopen is noodzakelijk om het terrein goed in te kunnen meten en de voorbereidingen voor het archeologisch onderzoek te kunnen starten. De planning is dat begin januari gestart zal gaan worden met het archeologisch onderzoek. Tegelijkertijd zal het terrein gesaneerd worden. De provincie Zuid-Holland heeft het saneringsplan goedgekeurd.


-- einde bericht --