Politie Drenthe

Maandagmorgen

Assen 18-10-2004

Auto te water
BARGER COMPASCUUM - Zondagmorgen trof een voorbijganger een auto aan in de Willem Albertsvaart. Onderzoek door de politie wees uit dat er geen personen meer in die auto zaten. De 22-jarige bestuurder was 's-nachts door onbekende oorzaak in het water gereden. Op eigen kracht was hij er uit geklommen en naar huis in Klazienaveen gelopen. Enkele maanden geleden was de bestuurder ook al bij een ongeval betrokken. Daarom zal een onderzoek naar zijn rijvaardigheid worden ingesteld.

Platte beeldschermen in trek
ASSEN - Zondagavond werd de diefstal ontdekt van zo'n tien platte beeldschermen. Deze werden weggenomen vanuit een kantoor aan de Lauwers. Het hek van het terrein werd geforceerd waarna een ruit werd vernield om binnen te komen. Schadebedrag nog niet bekend.

EMMEN - In de nacht van zondag op maandag werden een inbraak gepleegd aan de Angelsloerdijk.Vanuit een kantoor werd een computer met een plat beeldscherm weggenomen. Schadebedrag nog niet bekend. Er werd een ruit ingegooid om binnen te kunnen komen.

Politie houdt snelheidsovertreder aan na diefstal camera PEIZE - Een 28-jarige man uit Assen is door de politie aangehouden. De man bekende dat hij zaterdag een camera uit een flitspaal in Peize heeft gestolen en vervolgens vernield. De man was een paar dagen eerder in Peize geflitst bij een snelheidsovertreding. Zaterdag besloot de man naar die flitspaal te gaan en de camera te stelen. Nadat hem dat gelukt was vernielde hij de camera. De man zal de aangerichte schade vergoeden en een transactie van 550 betalen.

Bert Peters verzorgt de persvoorlichting voor Politie Drenthe tot donderdagmiddag 17.00 uur. Tel. 0592-361294 of 06-53 23 80 59.