Politie Groningen

Persberichten maandag 18 oktober 2004

provincie Groningen, 18-10-2004 -

Groningen: spoorwegpolitieman gewond bij verkeersongeval Een 51-jarige politieman van de Spoorwegpolitie uit Assen is zondagavond op de kruising Friesestraatweg, Siersteenlaan en de Pleiadenlaan gewond geraakt bij een aanrijding. De politieman reed in een opvallende politiebus en voerde de optische en geluidssignalen. Hij was onderweg naar een verkeersongeval met een trein in Friesland. Op de kruising reed hij door het rode licht, waarna de politieman tegen een personenauto, bestuurd door een 37-jarige man uit Groningen, botste. Hij moest met nekletsel naar het ziekenhuis worden gebracht. Beide voertuigen raakten zwaar beschadigd en moesten worden afgesleept. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt.

Provincie Groningen: rijbewijzen ingenomen
Op diverse plaatsen in de provincie heeft de politie zondag middag bij snelheidcontroles diverse rijbewijzen in beslag genomen. Op de A7 bij Scheemda werd een 23-jarige man uit Detern (Dld) aangehouden met een snelheid van 175 km per uur. Hij kreeg een forse boete en zijn rijbewijs werd hem afgenomen. Ook een 34-jarige Groninger liep een forse boete op door met een snelheid van 191 km per uur over de A 7 nabij Kolham te rijden. Niet alleen zijn rijbewijs werd hem afgenomen ook de auto van de man werd aan het politiebureau gestald. Een 26-jarige man uit Enschede reed 179 km/uur op de A7 bij Leek. De Tukker moest zijn rijbewijs inleveren. Ten slotte reed een 39-jarige man uit Heemskerk 158 km/uur op de A7 bij Marum. Ook bleek de Noord-Hollander een radardetector in zijn auto te hebben. De detector werd in beslag genomen. De man kreeg twee bekeuringen uitgereikt. In Stadskanaal werden op de Veenstraat veertien bestuurders bekeurd. De snelheid bedroeg daar tussen de 69 en 101 km per uur, waar 50 km per uur is toegestaan. Ook in Holwierde, Marum en Harkstede werd op snelheid gecontroleerd. Hierbij reden180 bestuurders te hard en krijgen zij een boete opgelegd.

Groningen: alcohol
Op het Damsterdiep heeft de politie een 54-jarie man uit Thesinge aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. Bij controle bleek dat de man een promillage van 1.55 promille alcohol in zijn bloed had. Het rijbewijs van de bestuurder werd ingevorderd, omdat hij inmiddels meerdere keren was aangehouden voor het rijden onder invloed.

Groningen: botsing na alcohol gebruik
Een 20-jarige man uit Beilen raakte afgelopen nacht op de Bornholmstraat de macht over het stuur van zijn auto kwijt. Hierdoor botste de bestuurder met zijn auto tegen een boom. Bij onderzoek bleek dat de bestuurder alcohol had gebruikt. Een blaastest wees uit dat de man bijna 1 promille alcohol in zijn bloed had. Hij kreeg een boete opgelegd en een rijverbod uitgereikt. De auto moest worden weggesleept.

Adorp: dakloze man na diefstal auto aangehouden
De politie heeft zondagmiddag op de Pronicialeweg N361 bij Adorp een 36-jarige dakloze man aangehouden voor autodiefstal. Politieagenten zagen aan de kant van de weg een geparkeerde auto met de dakloze man staan. Bij navraag bleek dat de auto vanaf de Noorderbuitensingel in Groningen was weggenomen. De verdachte werd aangerekend en ingesloten. Hij was tevens in het bezit van meerdere auto sleutels, die in beslag genomen werden. De gestolen auto zal worden teruggegeven aan de eigenaar. De politie stelt een nader onderzoek in.

Oostwold: Fries gewond bij verkeersongeval
Een 23-jarige man uit Oosterwolde is zondagnacht op de Hoofdstraat gewond geraakt bij een verkeersongeval. De Fries reed met dusdanige snelheid dat hij de bocht bij de Ericalaan niet meer kon houden. Hij verloor de macht over het stuur en reed paaltjes omver. Vervolgens botste de automobilist tegen een lantaarnpaal en sloeg hij over de kop. De 23-jarige bleek alcohol te hebben gedronken. Een blaastest op straat bevestigde dit. De Fries bleek gewond te zijn en moest voor behandeling naar het ziekenhuis worden gebracht. Daar werd van de verdachte een bloedproef afgenomen. Deze proef moet uitwijzen of hij te veel alcohol heeft gedronken. De auto van de 23-jarige werd afgesleept. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt.

Vriescheloo: ongeval met letsel
Op de Dorpsstraat te Vriescheloo raakte zondagavond een 72-jarige vrouw uit Vriescheloo gewond. De vrouw wilde net uit de auto van haar zoon stappen toen deze van achteren werd aangereden door een 28-jarige inwoner van Vriescheloo. De vrouw kwam door de botsing ten val en zij moest met onbekend letsel naar een ziekenhuis in Winschoten worden gebracht. De veroorzaker van het ongeval, een 28-jarige man uit Vriescheloo, legde een blaastest af. Hij bleek bijna 0.5 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd in verband met herhaling.

Bierum: met motor onderuit
Een 45-jarige inwoner van Bierum raakte zondagmiddag vermoedelijk door te hoge snelheid de macht over het stuur van zijn motor kwijt. In een bocht van de Holwierderweg kon de man zijn motor niet meer houden en raakte hij enkele bermpaaltjes waarna de man van de motor viel en in een blubbersloot terechtkwam. Een buurtbewoonster die het ongeval zag gebeuren verleende eerste hulp aan de ongelukkige motorrijder. De inwoner van Wagenborgen moest met schouderletsel naar een ziekenhuis in delfzijl worden gebracht.