Ingezonden persbericht


Beter draadloos bereik en groter dekkingsgebied met nieuwe antennes van U.S. Robotics

Amsterdam, 18 oktober 2004 - U.S. Robotics, wereldwijd marktleider in (draadloos) internettoegang, introduceert 3 nieuwe 2.4 GHz antennes: de 4dBi desktop, de 5dBi Swivel en de 9dBi Directional Panel. Met de introductie is er nu een draadloze oplossing die bereik en dekking van kleinschalige en grote draadloze netwerken aanzienlijk vergroot.

De nieuwe antennes moeten eindgebruikers en netwerkbeheerders helpen om 'dead spots' - plaatsen binnen het netwerk met een matige verbinding/ geen verbinding) op te heffen en daarmee dus de dekking te verbeteren. Er zijn drie verschillende uitvoeringen die elk bijdragen aan bereik en dekking van draadloze netwerken:


- 4dBi Desktop (model USR5480), geschikt om aan te sluiten op draadloze PCI-kaarten (802.11b/802.11g) van uw desktop pc. Adviesprijs: 39 euro.


- 5dBi Swivel (model USR5481), geschikt voor aansluiting op draadloze routers, access points en desktop adapters. Adviesprijs: 17 euro.


- 9dBi Directional Panel (model USR5482), geschikt voor in en aan een kantoorgebouw met grote dekkingsgebieden en draadloze hotspots, maar ook voor aan de buitenkant van de kantoormuren en waar een 'direct path' is vereist voor een verbeterde 'pattern coverage'. Adviesprijs: 79 euro

De antennes hoeven bovendien niet te worden geconfigureerd en werken onafhankelijk van het netwerkbesturingssysteem, zodat ze voor de gebruiker heel eenvoudig te installeren zijn. De nieuwe antennes ondersteunen de standaarden 802.11b, 802.11b+, 802.11g en 802.11g+.

U.S. Robotics-salesmanager Benelux, Ute Kroboth, legt uit: "Draadloze oplossingen worden steeds populairder: thuis, binnen het MKB, maar ook bijvoorbeeld op hotspots met goede aansluitmogelijkheden. Draadloos gaat een nieuwe fase in: van een nieuwigheid voor de techneut is het tegenwoordig een product waar hoge eisen worden gesteld aan snelheid, betrouwbaarheid en een stabiele verbinding."

De introductie van deze 2.4 GHz portfolio past in de missie van U.S. Robotics om een ommekeer teweeg te brengen. "Voor ons was 2004 een belangrijk jaar waarin we de allernieuwste technologieën hebben doorgevoerd", licht Kroboth toe. "Hogere snelheid (opgevoerd tot 125 Mbps), veiliger verbinding (de SureConnect ADSL-gateway), betere dekking en nu dus ook beter bereik dankzij de nieuwe antennes."

Over U.S. Robotics
U.S. Robotics is al dertig jaar wereldleider in internettoegang met de beste en meest innovatieve modems. U.S. Robotics levert netwerkproducten, vast en draadloos, DSL-modems voor breedbandtoegang en analoge modems voor thuis en in kleine kantoren. Het bedrijf werkt samen met belangrijke spelers in de branche en met aanbieders van nieuwe technologie om connectiviteitsoplossingen aan te bieden via een uitgebreid wereldwijd distributienetwerk. U.S. Robotics is als particuliere onderneming gevestigd in Chicago. Voor meer informatie over het bedrijf en zijn producten: www.usr.com

U.S. Robotics is een geregistreerd handelsmerk van U.S. Robotics Corporation. Alle rechten voorbehouden. Andere gebruikte bedrijfsnamen kunnen handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaren.