Aladdin ontwikkelt eToken voor VeriSign Unified Authentication

IJsselstein, 18 oktober 2004 - Aladdin Knowledge Systems, leverancier van beveiligingsoplossingen voor software en internet content, heeft twee typen eToken One Time Password (OTP) ontwikkeld voor bundeling met VeriSign Unified Authentication. Reden voor de samenwerking is dat het merendeel van de on-line transacties alleen wordt beveiligd met eenvoudige wachtwoorden. De combinatie van beide producten zorgt ervoor dat gebruikers zich nu via het internet kunnen authenticeren ofwel met een certificaat ofwel met een eenmalig gegenereerde code (OTP) via de eToken.

Wachtwoorden kunnen eenvoudig worden gestolen of gedeeld. Hoe ingewikkelder het wachtwoord, des te groter de kans dat deze wordt opgeschreven en door derden wordt gelezen. Ook e-mail phishing en programma's die toetsaanslagen registreren, brengen het vertrouwen over de veiligheid van on-line transacties in gevaar. De eToken-VeriSign oplossing pakt deze kwetsbaarheid aan waardoor bedrijven op een veilige manier via het internet zaken kunnen doen.

VeriSign Multipurpose USB-tokens
Centraal onderdeel van de VeriSign Unified Authentication zijn de VeriSign Multipurpose Next-generation Tokens en de VeriSign USB-tokens. Beide tokens worden door Aladdin vervaardigd.

De Multipurpose Next-generation Token kan worden gebruikt in combinatie met een computer om via PKI-certificaten gebruikers te authenticeren. Daarnaast kan de token stand-alone worden ingezet om eenmalig wachtwoorden te genereren. De kracht van eToken OTP is dat er voor het gebruik geen software op de computer nodig is. Hierdoor kunnen gebruikers op willekeurige locaties, op een veilige manier transacties doen via het internet.

VeriSign USB-tokens
Op de VeriSign USB-tokens kunnen meerdere PKI-certificaten worden bewaard voor krachtige authenticatie en andere taken die een sterke toegangsbeveiliging vereisen. De token kan worden gebruikt op ieder apparaat met een USB-poort en kan ook worden ingezet als smartcard login voor Single Sign-On functionaliteit.

"Organisaties zien al geruime tijd in dat bedrijfskritische applicaties op een krachtige manier beveiligd moeten worden. De stroom aan kwaadaardige aanvallen, het toegenomen gebruik van mobiele apparatuur en de openheid van bedrijfsnetwerken hebben dit alleen nog maar versterkt. Echter, de kosten die met de beveiliging gemoeid zijn, houdt bedrijven tegen om daadwerkelijk tot implementatie over te gaan", aldus Judy Lin, executive vice president en general manager VeriSign Security Services. "De tokens die wij van Aladdin licenseren maken een belangrijk deel uit van de VeriSign Unified Authentication, een platform gebaseerd op open standaarden, waardoor organisaties gebruik kunnen blijven maken van bestaande investeringen in smartcards, PKI en andere authenticatie-technologieën."

eToken OTP
eToken OTP optimaliseert two-factor authenticatie doordat het gebruikers de flexibiliteit biedt om zich te authenticeren via USB-connectie of standalone OTP in één enkel apparaat. Deze USB-token combineert Aladdin's bewezen eToken PRO USB smartcard met een LCD-display, batterij en OTP-knop. Deze eToken is een geschikte oplossing voor applicaties die gebruik maken van PKI, zoals VeriSign, omdat ondertekening en overige gevoelige activiteiten, waaronder het aanmaken van PKI-sleutels, gedaan kunnen worden in de veilige omgeving op de token zelf, en dus niet op de harddisk van de PC. Meer informatie over de Aladdin eToken is te vinden op: www.eAladdin.com/eToken.

Over Aladdin
Aladdin Knowledge Systems (Nasdaq: ALDN), gevestigd in Tel Aviv (Israël), houdt zich als internationaal marktleider op het gebied van internet- en softwarebeveiliging bezig met oplossingen voor een veilig gebruik en veilige distributie van digitale content: van applicatiesoftware tot en met internetgebruik en -toegang. Aladdins klanten zijn software-vendors en organisaties die hun medewerkers een veilige toegang tot het internet bieden, inclusief bescherming van de eigen bedrijfsinformatie en -productiviteit. Meer informatie is te vinden op Aladdins website www.eAladdin.com of via de Benelux-vestiging van Aladdin in IJsselstein.

Over VeriSign
VeriSign, Inc (Nasdaq: VRSN) levert bedrijfskritische infrastructurele diensten om telecommunicatienetwerken en het Internet veilig en betrouwbaar te maken. Meer informatie is beschikbaar via www.verisign.com.



Ingezonden persbericht