Rijn & Venen 10.15 uur

Utrecht 18-10-2004 - Nieuwsberichten district Rijn & Venen

Gevaarlijke achtervolging

MAARSSEN Zondagmiddag heeft de politie een bestuurder en een bijrijder op een scooter aangehouden in verband met poging doodslag. Een agent op een motor wilde omstreeks 15.30 uur de scooter op de Straatweg aanhouden. De bestuurder gaf hier geen gehoor aan en tijdens de achtervolging probeerde deze de motoragent diverse malen van de weg te drukken. In de omgeving van de Stationsweg werden de opzittende mannen uiteindelijk aangehouden. Beide mannen van 19 jaar oud en afkomstig uit Maarssen zijn aangehouden. De bestuurder ontving tevens boetes voor het rijden zonder helm, overtreding van de snelheid en rijden zonder bromfietscertificaat.

Snelheidsduivel

MAARSSEN Zondagavond heeft de politie een bestuurder op de Zuilense Ring aangehouden in verband met forse overtreding van de maximum snelheid. De 47-jarige bestuurder uit Maarssen reed 151 km/u (na correctie) waar 100 km/u is toegestaan. Zijn rijbewijs wordt hiervoor ingenomen.

Verdachte situatie

MAARSSEN- Op zondagochtend werden twee personen aangehouden nadat ze hadden ingebroken in een school. Omstreeks 04.55 uur kreeg de politie de melding dat twee personen zich verdacht ophielden bij een school gelegen aan de Pauwenkamp. Agenten troffen hier een 16-jarige meisje aan en een 17-jarige jongen aan. Beiden zijn woonachtend in Maarssen. Agenten zagen dat een raam van de school was opengemaakt. De personen zijn aangehouden en ingesloten voor verhoor.