Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave maandag 18 oktober 2004

* MAN BEROOFD
ROTTERDAM - Zondagochtend rond kwart over vijf werd een zeventienjarige man uit Rotterdam op het Marconiplein beroofd. Twee nog onbekende mannen benaderden de Rotterdammer en eisten zijn spullen. Toen het slachtoffer weigerde deze af te geven moest hij onder bedreiging van een vuurwapen zijn horloge en geld afgeven. Het tweetal ging er vervolgens met de buit vandoor in de richting van het PC Hooftplein. De recherche van het district Rotterdam-West stelt een nader onderzoek in.


* HENNEPKWEKERIJTJE ONTDEKT
ROTTERDAM - Naar aanleiding van klachten stelde de politie van het district De Noordhoek zondagmiddag in een woning aan de Woelwijkstraat een onderzoek in. In een ruimte werd een in bedrijf zijnde hennepkwekerijtje met zo'n 80 hennepplanten ontdekt. In een andere ruimte was ook een kwekerijtje aanwezig, maar niet meer in bedrijf. De hennepplanten alsmede de voor de groei gebruikte apparatuur werden in beslag genomen en vernietigd. De stroom voor de kwekerijtjes werd illegaal afgetapt. Tegen de eigenaar wordt proces-verbaal opgemaakt.


* ONDERZOEK OVERLEDEN PEUTER
(Zie ook persberichten zaterdag 16 en zondag 17 oktober) ROTTERDAM - Zaterdagmiddag overleed een jongetje van 18 maanden oud nadat hij vrijdag 15 oktober met ademhalingsmoeilijkheden in het Sophia Kinderziekenhuis was opgenomen. Uit sectie is gebleken dat het kind door geweld om het leven is gekomen. De recherche van het district Rotterdam-West onderzoekt of er sprake van opzet was.

Politiemensen van het district West en ambulancepersoneel werden vrijdagmiddag jl. door de moeder van het kind en de buren gewaarschuwd omdat de peuter in zijn woning aan de Rosener Manzstraat ademhalingsproblemen had gekregen. Het slachtoffertje werd, na reanimatie, met spoed overgebracht naar het Sophia Kinderziekenhuis waar het op de intensive care werd opgenomen. Het jongetje overleed zaterdagmiddag in het ziekenhuis. Een 21-jarige inwoner van Bleiswijk, die vrijdag in de woning werd aangehouden is inverzekering gesteld.