Ingezonden persbericht


Persbericht

ZyLAB introduceert nieuwe oplossing voor het archiveren en terugvinden van e-mail

ZyIMAGE Exchange Connector archiveert automatisch alle informatie uit een Microsoft® Exchange Server in een XML-database; Helpt ondernemingen te voldoen aan nieuwe wet- en regelgeving

Amsterdam, 18 oktober 2004 - ZyLAB, gevestigd marktleider op het gebied van document imaging en full-text retrieval software, levert per direct een nieuwe oplossing voor het archiveren en terugvinden van e-mail. Met ZyIMAGE Exchange Connector kunnen gebruikers grote hoeveelheden e-mail beheren, om eenvoudiger nieuwe regelgeving zoals Sarbanes-Oxley, SEC 17a-4, NASD-3010 en FDA CFR 21 Part 11 te kunnen ondersteunen.

Met het nieuwe ZyIMAGE Exchange Connector kan informatie uit Microsoft Exchange Servers worden gearchiveerd in een ZyIMAGE XML-database. Alle te archiveren informatie, inclusief e-mailbijlagen, wordt gekopieerd vanaf de Microsoft Exchange Server en opgeslagen als XML-bestanden. Het opslaan van e-mail in een XML-omgeving garandeert dat gegevens lang bruikbaar blijven, ook met toekomstige systemen, zonder dat daarvoor dure conversies of upgrades nodig zijn. De ZyIMAGE XML-database kan - afhankelijk van de eisen en infrastructuur van de gebruiker - worden bewaard op bijna alle storage-apparatuur, waaronder HDD, RAID en SAN.

De ZyIMAGE Exchange Connector voegt automatisch informatie zoals naam van de ontvanger, naam van de afzender, datum en tijd toe als sleutelvelden, zodat de archieven een structuur meekrijgen. Met behulp van ZyLAB's geavanceerde full-text retrieval engine kan vervolgens een doorzoekbaar archief worden gecreëerd voor het snel en eenvoudig terugvinden van documenten. Een belangrijk consequentie hiervan is dat e-mail niet meer handmatig hoeft te worden gearchiveerd. In plaats daarvan wordt alle e-mail rechtstreeks vanaf de server automatisch gearchiveerd en doorzoekbaar gemaakt.

Het e-mailarchief kan op verschillende manieren worden gebruikt:


- Stand alone - De e-mail die wordt gearchiveerd kan worden doorzocht en beheerd met een stand alone ZyFIND Windows-applicatie, waardoor alleen geautoriseerde gebruikers toegang hebben tot de gearchiveerde e-mail.
- Web based - Met ZyIMAGE Webserver of Enterprise Webserver kan e-mail worden gezocht en bekeken via een gewone web browser. Gevonden e-mail kan eveneens opnieuw worden gebruikt via de Exchange e-mail clients om door te sturen of beantwoorden.
- Web based met security - Door ZyIMAGE Enterprise Server te gebruiken in combinatie met de Document Security Module ontstaat een e-mail archiefportal waarmee gebruikers kunnen inloggen en de zoekfunctie kunnen beperken tot hun eigen e-mail.

Daarnaast kan ZyIMAGE Exchange Connector worden gecombineerd met ZyALERT voor het controleren van inkomende en uitgaande e-mail en het automatisch waarschuwen van geselecteerde gebruikers wanneer de e-mail vooraf bepaalde soorten informatie bevat.

The Radicati Group, een marktonderzoeksbureau uit Palo Alto, Californië, voorspelt dat in 2007 de omzet op het gebied van actieve archivering en opslag voor ondernemingen zal groeien tot $1 miljard. De vraag ontstaat niet alleen vanuit de noodzaak te voldoen aan nieuwe wet- en regelgeving, maar eveneens vanuit de bedrijfsmatige noodzaak om belangrijke e-mail documenten te kunnen blijven gebruiken en de groeiende hoeveelheid boodschappen effectiever te kunnen beheren.

"Doordat een groot gedeelte van de belangrijke bedrijfsinformatie te vinden is in e-mailberichten, wordt de mogelijkheid deze informatie goed te beheren steeds belangrijker. Met name gezien de nieuwe wetgeving waarbij alle relevante papieren en elektronische documenten bewaard en beheerd dienen te worden", aldus Dr. ir. Jan C. Scholtes, algemeen directeur van ZyLAB. "De omvang van deze informatie kan enorm oplopen en groeit voortdurend verder. Ondernemingen hebben dus een duurzame, betrouwbare oplossing nodig voor deze houdbaarheidsproblemen."

Over ZyLAB
ZyLAB Benelux BV is een 100% dochteronderneming van het snel groeiende en winstgevende ZyLAB concern. Twintig jaar geleden ontwikkelde ZyLAB het product ZyINDEX, dat al snel de meest gebruikte oplossing werd voor het doorzoeken van grote hoeveelheden elektronische files in PC-omgevingen. In 1991 kwam ZyLAB's belangrijkste product ZyIMAGE op de markt, de beste zoekmachine voor grote collecties gedigitaliseerde papieren en elektronische bestanden. De evolutie van ZyLAB gaat door met ZyIMAGE 5.0, dat een volledig open-source XML framework bevat en geschikt is voor papier, elektronische bestanden, e-mail en bijna alle vormen van multimedia. ZyIMAGE 5.0 vormt de kern van ZyLAB's complete oplossingen voor het archiveren, doorzoeken, vinden, ordenen, delen en reproduceren van documenten, die onder andere worden toegepast bij juridische-, financiële- en overheidsinstellingen. ZyLAB heeft wereldwijd installaties op meer dan 7.000 locaties met ruim 300.000 gebruikers. Vanuit haar kantoren in de Verenigde Staten, Europa en Azië kan ZyLAB haar klanten ter plekke een snelle dienstverlening bieden. Meer informatie kan worden gevonden op: www.zylab.com.


---

Voor redactionele informatie: PB1504 Influx PR, Marald Brons, Deventerstraat 81, 7322 JL Apeldoorn. Telefoon: 055-3663034, fax: 055-3602661, e-mail: marald@influx-pr.com , website: www.influx-pr.com