Politie Gelderland-Midden

West Veluwe-Vallei

---

Otterlo - Arnhemmer gewond bij motorongeval Apeldoornseweg
Publicatiedatum: 18-10-2004

Een 28-jarige motorrijder uit Arnhem is zondagavond gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Apeldoornseweg in Otterlo. De man zou bij het nemen van een bocht in de weg de macht over het stuur zijn verloren. Daardoor reed hij rechtuit in plaats van linksaf, raakte in de berm en kwam vervolgens ten val. Hierbij brak de Arnhemmer vermoedelijk zijn been. Het slachtoffer is per ambulance overgebracht naar het Ziekenhuis de Gelderse Vallei in Ede. Volgens de politie was er bij de Arnhemmer geen sprake van drankgebruik.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Ede - Edenaar opgepakt na burenruzie

Publicatiedatum: 18-10-2004

De politie in Ede heeft zondagmiddag een 22-jarige inwoner uit die stad aangehouden na een burenruzie in het centrum. De Edenaar wordt ervan verdacht zijn 22-jarige buurvrouw te hebben mishandeld. Het slachtoffer, dat licht gewond was geraakt, vluchtte de straat op en waarschuwde de politie. Agenten troffen de vrouw overstuur op straat aan. Volgens haar verklaring zou een langslepend conflict kort voor drie uur tot een uitbarsting zijn gekomen, waarbij haar buurman haar onder meer een kopstoot zou hebben gegeven. De verdachte Edenaar werd even later in zijn woning aangehouden. Hij bekende later de vrouw te hebben mishandeld. De man zal zich in december moeten verantwoorden bij de rechter.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Ede - bromfietsers botsen op elkaar: twee licht gewonden
Publicatiedatum: 18-10-2004

Bij een verkeersongeval tussen twee bromfietsers op de Verlengde Maanderweg, ter hoogte van de kruising met de Kamperfoelielaan, zijn zondagavond twee personen (licht) gewond geraakt. Het ongeval gebeurde rond half negen, toen een achttienjarige vrouw uit Arnhem met haar bromfiets vanaf de Verlengde Maanderweg linksaf de Kamperfoelielaan in wilde rijden. Omdat moment haalde een andere bromfiets, bestuurd door een 31-jarige Edenaar, haar links in. Beiden botsten tegen elkaar en kwamen te vallen. De Edenaar en de duopassagier van de Arnhemse, een vijftienjarig meisje uit Ede, liepen daarbij verwondingen op. De verwondingen van beide slachtoffers leken mee te vallen: behandeling in het ziekenhuis bleek niet noodzakelijk. Volgens de politie zou de Edenaar geen acht hebben geslagen op het feit dat de Arnhemse richting aan had gegeven naar links.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606